Belgium

Politie legt alweer lockdownfeestje stil in zelfde appartement in Turnhout

Themabeeld.  — ©  RR

Turnhout -

De lokale politie regio Turnhout heeft afgelopen nacht alweer een einde gemaakt aan een lockdownfeestje in Turnhout. In hetzelfde appartement waar de politie vorig weekend ook al een nachtelijk feestje heeft stilgelegd, waren jongeren opnieuw samengekomen om er de nacht al feestend door te brengen.

Het organiseren van privébijeenkomsten en zogenaamde lockdownfeestjes in het bijzonder is, in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, uiteraard nog altijd verboden. De politie kwam zaterdagochtend rond 3u ter plaatse en kon vanop straat al vaststellen dat er verschillende mensen in het betrokken appartement aanwezig waren.

Aanwezige stond geseind

Omdat de aanwezigen ook nu weer weigerden om de deur van het appartement te openen voor de politie, werd het parket gebeld. Dat gaf de politie de opdracht om het appartement toch te betreden, om het nachtelijke feestje te kunnen stilleggen en alle aanwezigen te kunnen identificeren. In het appartement troffen de inspecteurs uiteindelijk zes mensen aan. Eén van hen stond bovendien geseind en werd gearresteerd.

Politie en parket benadrukken nogmaals dat overtredingen op de huidige maatregelen die van kracht zijn in het kader van de coronacrisis, absoluut niet getolereerd worden en dat er streng tegen zal opgetreden worden. Eerder deze week maakte het parket van Antwerpen trouwens nog bekend dat het 122 mensen zal dagvaarden voor de politierechtbank omdat ze aanwezig waren op zogenaamde lockdownfeestjes. (mph)

LEES OOK: Politie legt lockdownfeestje stil in Turnhout

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent