Belgium

Piek aan coronabesmettingen in Heusden-Zolder: "6 zieken waren samen op verlovingsfeest"

In Heusden-Zolder kwamen er het voorbije weekend 11 besmettingen bij, 6 van die zieken waren samen op een verlovingsfeest. 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid probeert te achterhalen hoe het komt dat de stijging van het aantal coronabesmettingen in Heusden-Zolder opvallend hoger is dan in de rest van Limburg. Want vorig weekend kwamen er 11 besmettingen bij, en gisteren nog eens 5. "Op zit moment weten we dat 6 mensen die besmet werden allemaal op hetzelfde verlovingsfeest aanwezig waren", zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De anderen zouden alleenstaande gevallen zijn."

Onze inwoners moeten waakzaam blijven, het virus is niet weg

De gemeente roept de inwoners intussen op om alle voorzorgsmaatregelen te respecteren. "Genoeg afstand houden, mondmaskers dragen en je handen genoeg wassen, dat blijft belangrijk", benadrukt Hoydonckx. "Mensen moeten elkaar daar ook op wijzen, want het virus is niet weg." 

Bij de Huisartsenkring West-Limburg hebben ze niet meteen een verklaring voor de herkomst van de virusopflakkering in Heusden-Zolder. "Er zijn een heleboel oorzaken mogelijk, maar we kunnen er geen aanduiden omdat we niet over die informatie beschikken. Wij geven alle informatie door, maar zonder feedback zou het alleen maar speculatie zijn om een oorzaak te noemen," aldus voorzitter dokter Johan Corthouts.

Football news:

CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club
Alaba over Mueller: we zijn blij dat Bayern zo ' n speler heeft
Jordi Cruyff verving Donadoni aan het hoofd van China ' s Shenzhen
Tiago Pro 8:2 met Barca: Bayern heeft nog niets gewonnen
Bartomeu ' s toekomst in Barcelona zal volgende week besproken worden door de Raad van Bestuur