Belgium

Palettenbedrijf in Meulebeke voor tweede keer deze week in lichterlaaie: "Het is één roodgloeiend blok"

In Meulebeke in West-Vlaanderen is vannacht een grote brand geweest in het palettenbedrijf JH Pallets. Die is vermoedelijk aangestoken. Het is al de tweede keer deze week dat er brand uitbreekt in het bedrijf. Er is nog steeds erg veel rookhinder richting centrum. De gemeente vraagt om ramen en deuren dicht te houden.

Vannacht brak plots brand uit in het bedrijf JH Pallets in Meulebeke. De brandweer kwam massaal ter plaatse, en zag meteen dat er wellicht kwaad opzet in het spel was. "We stelden vast dat er op verschillende plekken brandstichting is gedaan", zegt burgemeester Dirk Verwilst.

Het was al de tweede keer deze week dat er brand was in het bedrijf. "Maandagmorgen stelde men ook al vast dat er opzettelijk brand was gesticht", zegt Verwilst. "Toen was het aan de woning, die nu niet meer bewoond is. Men had geprobeerd om de trap en de woning op zich in brand te steken." Het gerecht zal de situatie nu verder onderzoeken. Het is alleszins nog niet duidelijk wie erachter zou zitten.

Ramen en deuren dicht

Intussen heeft de brandweer het erg moeilijk om de brand helemaal geblust te krijgen. "De brand was onder controle, maar de wind is nu gedraaid. En nu kunnen ze niet tot op het einde van het magazijn. Het zijn opgestapelde paletten die één roodgloeiend blok vormen. Men moet nu met een kraan één per één de gloeistukken wegtrekken naar buiten", zegt de burgemeester.

En dat heeft ook gevolgen voor de inwoners van de gemeente. "Door de gedraaide wind gaat alles naar het centrum. Daar is er enorm veel rook- en geurhinder", zegt Verwilst. De gemeente vraagt dan ook om ramen en deuren dicht te houden, en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Football news:

Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly
Trent wordt erkend als de beste jonge speler in de Premier League
Tuhelj tegen Nagelsmann in de halve finale, de Champions League is geweldig. Ze vertegenwoordigen de macht van Duitse coaches
Rivaldo: Ousmane Dembele is een goede optie voor Manchester United. Hij kan slagen in de Premier League
Arsenal kondigde de overplaatsing van Willian aan