Belgium

Open VLD draagt Lynn Wesenbeek voor in raad van bestuur VRT

Het gewezen VTM-boegbeeld Lynn Wesenbeek van Open VLD krijgt waarschijnlijk een zitje in de hernieuwde raad van bestuur van de VRT. De partij draagt haar voor. Dat werd bevestigd aan De Standaard.

De Vlaamse regering moet vrijdag beslissen over de nieuwe raad van bestuur van de openbare omroep, nadat alle coalitiepartners hun kandidaten hebben doorgegeven aan minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). De partijen kregen de vraag om voor elk zitje in de raad waarop ze aanspraak kunnen maken twee namen door te geven, een man en een vrouw.

De raad van bestuur van de VRT moet immers minstens een derde vrouwen tellen, dus zeker vier van de twaalf bestuurders moeten een vrouw zijn.

Naast Lynn Wesenbeek krijgen nog drie andere vrouwen een zitje in de raad van bestuur. SP.A draagt Vivi Lombaerts, de partner van John Crombez en gewezen woordvoerder van Johan Vande Lanotte, naar voor. Dat werd bevestigd aan onze redactie. CD&V heeft volgens de krant De Tijd bovenaan het lijstje van haar kandidaten huidig bestuurder Chris Verhaegen gezet. Zij was actief in de sector van de pensioenfondsen en is sinds 2014 voorzitter van het federaal instituut voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. CD&V heeft nog wel een lijntje uitgegooid naar een andere vrouw die nog niet in de raad van bestuur zit.

De N-VA houdt het bij huidig bestuurder Charlotte Verhaeghe, die verbonden is aan het advocatenbureau Praxislaw.

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) kan de namen die circuleren ‘niet bevestigen’. ‘De Vlaamse regering beslist morgen (vrijdag, red.). De namen die genoemd worden, kunnen we niet bevestigen en het bericht is niet volledig correct’, klinkt het op het kabinet-Dalle.

Het ziet er ook naar uit dat huidig voorzitter Luc Van den Brande twee jaar langer voorzitter zou blijven van de raad van bestuur van de openbare omroep.

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup