Belgium

Ongelukkig Standard incasseert in het slot nog wereldgoal en moet meerdere erkennen in Rangers

Philippe Montanier koos voor drie andere namen ten opzichte van het gelijkspel tegen Club Brugge van zaterdag. Muleka, Amallah en Cimirot kwamen in de ploeg. Dussenne kreeg opnieuw de voorkeur op Laifis. Mehdi Carcela begon op de bank, terwijl Raskin en Michel-Ange Balikwisha getroffen zijn door het coronavirus. Bij Rangers startte Ianis Hagi (ex-KRC Genk).

De Rouches, voor de gelegenheid in het zwart, wilden het voorbeeld van Club Brugge volgen en de start van hun Europees avontuur niet laten verpesten door een aantal positieve coronagevallen. Maar Rangers bleek een taaie opponent die je niet zomaar vanaf het begin bij de keel grijpt.

Onhandige penalty

Het resultaat was een lange studieronde. Die werd als donderslag bij heldere hemel doorbroken door een onhandige handsbal van Nicolas Gavory in het eigen strafschopgebied. De bal ging op de stip. Tavernier trapte, Bodart zat in de goede hoek, maar kreeg er niet genoeg zijn vingers tegen: 0-1.

Kort daarna was Hagi met een verrassende uithaal nog dicht bij een tweede doelpunt, waarna er eindelijk een goede periode van Standard aanving. Op het halfuur schilderde Fai een voorzet op het hoofd van Muleka, die met een prima nekslag de lat trof. Een kunstje dat de Congolese spits vlak voor rust herhaalde. Uit de herhaling bleek dat hij de bal met de hand had geraakt, al was de arbitrage dat ontgaan.

Waterballet

Om Standard van wat meer body te voorzien, bracht Montanier in de tweede helft Oulare voor Muleka. De Luikenaars hadden wel de controle, maar aan voetballen kwamen ze moeilijk toe. Dat had veel te maken met het plotse onweer dat boven Standard tekeerging. Met bakken viel het water uit de lucht, waardoor we een heus waterballet kregen. Altijd bleef de bal wel in een plas steken. Normaal voetballen was onmogelijk geworden.

Carcela werd nog in de strijd gegooid, niet veel later ook Cop en Avenatti. Maar een vuist kon Standard niet meer maken. Het was gedwongen zijn toevlucht te nemen in lange ballen en hopen dat er eentje goed zou vallen. Net een spelletje dat de Schotten goed beheersen. Die ene kans kwam er niet meer. Cop had ze wellicht op de voet, maar miste zijn controle. In de tegenaanval probeerde de ingevallen Kemar Roofe (ex-Anderlecht) het vanaf de middenlijn uit en scoorde een fenomenaal doelpunt: 0-2. De Engelsman vierde zijn doelpunt iets te uitdagen. Zeker naar de zin van Standard, wat op het einde tot een opstootje leidde.

Hoe dan ook, daarmee kwam er een einde aan een knappe reeks van de Luikse club, die voor vanavond 15 thuismatchen in Europa ongeslagen was gebleven. Zonde, want net nu speelde Standard zijn 250ste Europese wedstrijd.

  ©  Photo News

  ©  REUTERS

  ©  REUTERS

  ©  REUTERS

  ©  AP

  ©  AP

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training