Belgium

Onderzoek naar docente in Den Haag: "Waarom zou ik Trump of Baudet niet mogen vermoorden?"

Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie

Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie

"Als ik wel Hitler mag vermoorden, waarom zou ik dan ook niet de handlanger van Hitler mogen vermoorden? Of Trump op dit moment? Of Baudet?" Gisteravond was dit te horen in een opname van een les filosofie aan een hogeschool in Den Haag in Nederland. "Wij gaan dit onderzoeken", klinkt het bij de onderwijsinstelling.

Het filmpje van  13 seconden lang, verscheen gisteravond op de activistische Instagramaccount 'stoplinksnieuws', een account die naar eigen zeggen 'de linkse vooringenomenheid van de Nederlandse journalistiek'  wil aanklagen. Voor de rest is het filmpje ontdaan van elke context. 

Wat de uitspraak vooraf ging of wat er volgde, weten we niet. In het filmpje is wel duidelijk te zien, dat de docente plots beseft dat de les opgenomen wordt. "Sorry, dit wordt opgenomen. Ik moet een beetje voorzichtig zijn met wat ik zeg", klinkt het op het einde. De Haagse Hogeschool, waar de les plaatsvond, zegt dat ze de zaak gaat onderzoeken.

Naast de Amerikaanse president Trump gaat het in het filmpje over de  Nederlandse politicus Thierry Baudet, de voorman van de radicaal-rechtse partij Forum voor Democratie. Met zijn partij scoorde Baudet een paar jaar geleden erg goed bij de provinciale verkiezingen. FvD werd toen - landelijk gezien - de grootste partij. Baudet zit ook in het Nederlandse parlement. Lange tijd werd hij in Nederland gezien als de "nieuwe leider op uiterst-rechts, na Geert Wilders". De laatste tijd scoort Baudet minder in de peilingen: in de laatste peilingwijzer van de NOS scoort de partij zo'n 7,5 procent. 

In een reactie op Twitter, klinkt het bij de partij van Baudet: ""Dit is de haat waarmee we worden geconfronteerd. Dit soort geweldsfantasieĂ«n zijn niet normaal en mogen ook nooit normaal worden." 

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen đŸ’Ș twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider