Belgium

Omstaanders kunnen man tegenhouden die treinbegeleidster aanviel

De man kon vlak bij het station worden tegengehouden. Foto: rr

Lier -

Een 21-jarige man uit Olen is zaterdagavond opgepakt nadat hij een treinbegeleidster had aangevallen op een trein in Lier. De man vluchtte nog weg maar kon iets verderop door omstaanders worden staande gehouden.

De treinbegeleidster controleerde zaterdagavond de vervoersbewijzen van de reizigers. Toen ze de 21-jarige man aansprak, bleek die geen treinticket op zak te hebben. Hij wou zich ook niet in regel stellen en er ontstond een schermutseling met de begeleidster. Wat er precies gebeurd is, is nog niet helemaal duidelijk omdat de treinbegeleidster nog moet ondervraagd worden. Mogelijk haalde de zwartrijder uit met een skateboard. Daarop zette hij het op een lopen. “Hij liep de treinsporen over en vluchtte weg richting de halte van de bussen. Daar konden omstaanders de man tegenhouden en hem in bedwang houden tot de politie arriveerde”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

De 21-jarige verdachte werd opgepakt voor verhoor. De treinbegeleidster zou haar treinrit na de feiten hebben verdergezet. Ze zou wel pijn gehad hebben aan haar milt. Wellicht maandag gaat ze zich verder laten onderzoeken.

Geen onbekende

De man uit Olen mocht na verhoor beschikken. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij met de politie in aanraking kwam. Het slachtoffer zal eerstdaags worden uitgenodigd voor een verhoor bij de politie.

Football news:

Bundesliga zonder toeschouwers binnen: ze geven een masker en een ontsmettingsmiddel, bijna alles is gesloten, ze sturen mensen naar het toilet buiten
Tedesco begint donderdag met Spartak. Hij is in quarantaine
Ronaldo is nu sterker dan voor de quarantaine. Het lijkt erop dat de semi-legale opleiding op Madeira heeft geholpen
Kevin-Prince Boateng: Ik wil er zeker van zijn dat op een dag geen zwarte speler naar zijn werk komt. Misschien op George Floyd ' s verjaardag
Guardiola belde de Milan middenvelder Bonasera. De vergoeding van de speler is 50 miljoen euro
Maradona verlengde zijn contract met Himnasia tot eind 2021
Berbatov over Manchester United in de top 4: zeer grote kansen. Drie punten naar Chelsea is niets