Belgium

Nieuwe bosbranden in Californië: 3 doden en tientallen wijndomeinen bedreigd

Nieuwe felle bosbranden in Napa Valley en Shasta County, in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, raken niet onder controle. Er zijn minstens 3 doden gevallen.  Bovendien werden duizenden inwoners geëvacueerd terwijl het vuur tientallen wijndomeinen in de as dreigt te leggen. Meer van 27.000 hectare grond werd vernield. 

In de Amerikaanse staat Californië zijn er twee nieuwe natuurbranden uitgebroken. Sinds zondagochtend bedreigt Glass Fire, zo heet een van de branden, woningen en wijndomeinen in Napa Valley. In de nacht van zondag op maandag breidde de bosbrand zich met een ongelooflijke snelheid uit: elke vijf seconden ging een halve hectare oppervlakte in vlammen op. Ruim 1.000 brandweermannen krijgen het vuur niet onder controle en hebben daarom meer dan 70.000 inwoners van Napa County en Sonoma County bevolen om het gebied te verlaten.

De tweede brand is nabij de stad Redding in Shasta County ontstaan en heet Zogg Fire. Bij deze brand vielen minstens 3 doden. 

Wijnoogst verloren

De bosbrand Glass Fire heeft ook het Chateau Boswell Winery-complex in St. Helena volledig in de as gelegd. In de regio zijn zo'n 450 wijndomeinen gevestigd, goed voor meer dan 1 miljoen hectare aan wijnranken. De branden woeden nu al een tijdje in Californië en sommige wijntelers spreken nu al van een verloren jaar. Als het vuur de wijnranken niet vernielt dan kan ook de rook  de smaak van de druiven nog vernietigen.

(lees verder onder de foto)

Noah Berger

Toestand Californië kritiek

Sinds midden augustus hebben de bosbranden zo al aan minstens 29 mensen het leven gekost. Het vuur verwoestte ook al meer dan 1,5 miljoen hectare en 7.000 huizen en woningen.

Door de hoge temperaturen blijft de toestand in Californië kritiek. Op sommige plaatsen kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. Ook de harde wind blijft de branden aanwakkeren, maar experts verwachten dat de wind toch wat zal afnemen. 

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider