Belgium

Nieuw online platform moet tijdelijke werklozen aan job in de zorg helpen

Door de coronacrisis zijn er handen te kort in de zorg. Tegelijk zitten veel mensen uit bijvoorbeeld de eventsector of de horeca al maandenlang thuis. De VDAB heeft een nieuwe website ontwikkeld die beide problemen moet aanpakken en dus mensen aan de slag moet helpen in de zorgsector. "Het gaat vooral om jobs waar geen zorgkwalificaties voor nodig zijn", onderlijnt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) aan VRT NWS.

"De laatste weken is het duidelijk geworden dat mensen in de eventsector echt aan de slag willen gaan", zegt Crevits. "Het is een sector waar al maandenlang weinig tot geen activiteit mogelijk is." De eventsector heeft nu dus de handen in elkaar geslagen met de zorg- en interimsector om mee dit platform uit te bouwen.

Op helpindezorg.be kunnen woon-zorgcentra of ziekenhuizen die extra handen nodig hebben, vactures plaatsen.  Tegelijk kunnen tijdelijk werklozen, freelancers of jobstudenten die op dit moment geen werk hebben in de eventsector of horeca zich melden om te helpen. Het is voor alle duidelijkheid niet de bedoeling dat die nu plots meedraaien op een COVID-afdeling.

Zorgnet-Icuro heeft een lijst opgemaakt met de gevraagde profielen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over onthaalmedewerker, triage-medewerker, animator, steward, administratief medewerker enzovoort. "Het gaat vooral om jobs waar geen zorgkwalificatie voor nodig is", legt Crevits uit. "Als het nodig is, zal er een basisopleiding voorzien worden." Dat de nood groot is, blijkt uit de cijfers: alleen al in de woon-zorgcentra zijn er al 3.000 mensen uitgevallen door ziekte, vermoeidheid of quarantaine.

Tijdelijke werkelozen worden niet verplicht om zich in te schrijven op het platform. "Je wordt betaald in het statuut waarin je terechtkomt", zegt Crevits. "Op het ogenblik dat er terug activiteit is bij je vorige job, kan je probleemloos terug."  

Football news:

Italiaans kampioenschap. Juventus speelt Benevento, Atalanta Miranchuk tegen Verona, Inter naar Sassuolo
Ex-Manchester United verdediger Valencia verhuisde naar Mexico ' s Queretaro
Gerard Pique: Ik heb er altijd van gedroomd om President van Barca te worden, maar ik weet niet of het zal gebeuren. Neemt u deel aan de presidentsverkiezingen? Zeker niet bij de volgende verkiezingen. Ik ben nog steeds een speler dus ik kan niet deelnemen, maar je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren. Jullie weten allemaal dat ik een grote fan ben van Barcelona. Ik wil de club waar ik zoveel van hou op alle mogelijke manieren helpen, wat betekent dat ik me goed moet voorbereiden op de rol van President als Ik vind dat ik in de toekomst kan bijdragen. Zo niet, dan zal ik dit standpunt niet inroepen. Ik zal in de toekomst een beslissing nemen, Ik heb er altijd van gedroomd, maar ik weet niet of het zal gebeuren gaf Pique toe
Verheug je en geniet van het leven in deze middelmatige tijd. Denk aan de grote zinnen Maslachenko-join
De ex-Manchester City verdediger Lescott heeft zijn carrière hervat bij de racing Murcia van de Spaanse 4e divisie
Lampard op Chelsea vs Tottenham match: we vechten voor leiderschap, het spel zal belangrijk zijn. Maar er is nog een lange weg te gaan. Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn verwachtingen voor de komende Premier League wedstrijd tegen Tottenham. Na 9 ronden deelt Tottenham de eerste plaats met Liverpool met 20 punten, Chelsea en Leicester hebben 2 punten minder. Chelsea tegen Tottenham is toch een speciale wedstrijd, want het is een Derby. Ik weet wat het is
De autopsie van Maradona ' s lichaam toonde aan dat zijn hart twee keer meer was dan normaal (Clarin)