Belgium

Negentig bewoners en veertig personeelsleden besmet: grote uitbraak in woon-zorgcentrum in Zeveneken

Lochristi -

In woonzorgcentrum Sint-Eligius in Zeveneken (Lochristi) hebben al een negentigtal residenten en een veertigtal personeelsleden positief op COVID-19 getest. Het WZC krijgt dan ook versterking om de uitbraak er onder controle te krijgen. Directie en verzorgend personeel kunnen zaterdag al rekenen op de hulp van de koepel en het Rode Kruis, zondag komt daar nog een delegatie van de Civiele Bescherming bij.

“Met man en macht wordt er alles aan gedaan om de situatie in het WZC zo snel mogelijk onder controle te krijgen”, zegt burgemeester van Lochristi Yves Deswaene (Open Vld). “Onze ambtenaar noodplanning schakelt na het Rode Kruis nu ook de Civiele Bescherming in om te helpen bij het cohorteren en het verplaatsen van de bewoners in deze crisissituatie. Zij zijn vanaf morgen ter plaatse met een achttal mensen.”

Volgens de burgemeester doen directie en personeel er alles aan om de crisis zo goed mogelijk te managen en kunnen ze rekenen op de hulp van de koepel, maar ook van het UZ Gent. “Alles gebeurt in nauw overleg met de gemeente, de provincie en de FOD Volksgezondheid”, zegt Deswaene.

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test