Belgium

Nederlandse ritten in BinckBank Tour in allerijl afgelast, rittenkoers neemt noodgedwongen rustdag

De etappes op Nederlandse bodem van de meerdaagse WorldTour-wedstrijd BinckBank Tour zijn afgelast. Dat hebben de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen gezamenlijk besloten en officieel meegedeeld. De BinckBank Tour is dinsdag van start gegaan met een rit op Belgische bodem en zou woensdag verder worden gezet met een tijdrit in Vlissingen. Die wordt noodgedwongen vervangen door een rustdag. De organisatie probeert nu in allerijl om alternatieven te zoeken in België voor de etappes van donderdag en vrijdag.

LEES OOK. Corona bedreigt (weer) wielerklassiekers: Amstel Gold Race op de helling, Parijs-Roubaix zonder publiek?

De Belgisch-Nederlandse rittenkoers BinckBank Tour telt vijf etappes. De eerste werd dinsdag gereden tussen Blankenberge en Ardooie. Woensdag stond een tijdrit gepland in Vlissingen, donderdag zou het peloton van het Nederlandse Philippine naar het Belgische Aalter rijden. Vrijdag stond dan weer een etappe van het Belgische Riemst naar het Nederlandse Sittard-Geleen op het programma. De slotrit op zaterdag vindt volledig op Belgische bodem plaats en gaat van Ottignies naar Geraardsbergen. Alle ritten op Nederlandse bodem zijn nu plots verboden, dat maakten de Nederlandse organiserende gemeentes dinsdagavond laat bekend.

“Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste Nederlandse maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd”, klinkt het in de officiële mededeling. “Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.”

“In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.”

Rustdag op woensdag, alternatieven op donderdag en vrijdag?

Voor de tijdrit in Vlissingen van woensdag is het te kort dag om nog een alternatief op poten te zetten en dus besliste de wedstrijdorganisatie om noodgedwongen een extra rustdag in te lassen. “Voor de ritten van donderdag en vrijdag wordt nog een alternatief gezocht”, laat Gert Van Goolen, woordvoerder van organisator Golazo weten.

Burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen: “Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan.” “Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven”, aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Football news:

We moeten wachten op de Ronaldo test. Ik denk dat we vandaag zullen ontdekken of hij zal spelen
Danilo over de wedstrijd met Barcelona: Juventus op het juiste spoor
Ozil bood 1.400 schoolkinderen gratis Lunches door Rashford te steunen. Arsenal-middenvelder Mesut Ozil steunde de campagne van Manchester United voor Marcus Rashford. Een Duitse voetbalspeler zal in het Londense borough Barnet 1.400 gratis Lunches voor schoolkinderen verzorgen. Dit zal 12 scholen treffen. Eerder deed Ashford een beroep op de Britse regering om kinderen met een laag inkomen gratis Lunches te bieden
Dmitry Sennikov: Lokomotiv zal kansen hebben om te scoren tegen Bayern. De verdediging is niet perfect. Voormalig Lokomotiv verdediger Dmitry Sennikov deelde zijn mening over de vooruitzichten van de club in de Champions League wedstrijd met Bayern. Het is Interessant om naar Bayern zelf te kijken en conclusies te trekken. Ten eerste, Hoe klaar Lokomotiv is op dit moment. In de eerste plaats, in een fatsoenlijke wedstrijd, hetzelfde als vorig jaar was met Juventus en Letico. Toen, hoewel we verloren, maar het spel voelde niet veel anders. Bayern hebben een aantal wedstrijden verloren, maar ze zullen mogelijkheden hebben om te scoren. De Duitse verdedigingslinie is onvolmaakt. De vraag is de uitvoering
De Bruyne en Villas-Boas kennen elkaar al tien jaar: ze misten elkaar nauwelijks in Chelsea, Andre ' s assistent vroeg Kevin om een T-shirt
Messi is nog steeds aan de top. Met zulke spelers moeten we hopen dat ze niet de beste dag hebben
De cijfers van Robert Lewandowski, die niet alleen de locomotief