Belgium

Nederlandse ritten in BinckBank Tour in allerijl afgelast

  ©  BELGA

De etappes op Nederlandse bodem van de meerdaagse WorldTour-wedstrijd BinckBank Tour zijn afgelast. Dat hebben de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen gezamenlijk besloten en officieel meegedeeld. De BinckBank Tour is dinsdag van start gegaan met een rit op Belgische bodem en zou woensdag verder worden gezet met een tijdrit in Vlissingen. Hoe het nu verder moet met de meerdaagse rittenwedstrijd is onduidelijk.

LEES OOK. Corona bedreigt (weer) wielerklassiekers: Amstel Gold Race op de helling, Parijs-Roubaix zonder publiek?

De Belgisch-Nederlandse rittenkoers BinckBank Tour telt vijf etappes. De eerste werd dinsdag gereden tussen Blankenberge en Ardooie. Woensdag stond een tijdrit gepland in Vlissingen, donderdag zou het peloton van het Nederlandse Philippine naar het Belgische Aalter rijden. Vrijdag stond dan weer een etappe van het Belgische Riemst naar het Nederlandse Sittard-Geleen op het programma. De slotrit op zaterdag vindt volledig op Belgische bodem plaats en gaat van Ottignies naar Geraardsbergen. Alle ritten op Nederlandse bodem zijn nu plots verboden, dat maakten de Nederlandse organiserende gemeentes dinsdagavond laat bekend.

“Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste Nederlandse maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd”, klinkt het in de officiële mededeling. “Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.”

“In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.”

Burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen: “Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan.” “Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven”, aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink gemeente Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

Hoe het nu verder moet met de BinckBank Tour en of de ritten met aankomst in België toch nog zullen worden gereden is voorlopig nog onduidelijk.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi