Belgium

Neckermann vraagt 5 miljoen staatssteun in België

Neckermann vraagt 5 miljoen staatssteun in België

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Neckermann België vraagt 5 miljoen euro staatssteun om de coronacrisis te kunnen overleven. Dat heeft Neckermann-topman Laurent Allardin dinsdag bevestigd aan De Tijd en L’Echo.

Neckermann zag de verkoop van reizen na een uitstekend jaarbegin midden maart instorten door de lockdown. Toen die midden juni eindigde, gingen de reizen vier weken lang vlot over de toonbank, maar daarna viel de verkoop opnieuw stil. “We verkopen 5 à 10 procent van het normale volume, allemaal lastminutes”, duidt Allardin de huidige toestand.

Neckermann kreeg in juni een lening van 2,6 miljoen euro van de bank BNP Paribas, met een waarborg van Vlaanderen en Wallonië via hun investeringsmaatschappijen PMV en SRIW. Maar die lening volstaat niet: “Pas in 2023 zal onze business weer op 100 procent draaien”, verwacht Allardin. Hij kijkt nu zowel naar de regio’s als naar het federale niveau (investeringsmaatschappij FPIM) voor nieuwe steun, en hoopt binnen een tweetal weken antwoord te krijgen.

De Spaanse reisgroep Wamos nam 62 van de 91 reiskantoren over van Thomas Cook in België, na het faillissement ervan een jaar geleden. Zij gingen door met de naam Neckermann. Intussen werden drie winkels (Brussel Louizalaan, Herentals en Lier) definitief gesloten.

Football news:

Keylor Navas was geen goede teamgenoot. Toen hij naar PSG vertrok, werd alles makkelijker.Thierry Courtois, de vader van Real Madrid keeper Thibaut Courtois, gelooft dat PSG keeper Keylor Navas, die eerder in de Madrid club speelde, zich bemoeide met de aanpassing van zijn zoon. De tijd na de overdracht was niet gemakkelijk. Het seizoen is al begonnen en Thibaut heeft alle training gemist. Maar, onder andere, het probleem was dat Keylor in het team zat. Courtois moest twee of drie wedstrijden wachten voor een plaats in de startlijn. Zijn aanpassing was moeilijk omdat Keylor niet wegging. Er was een moeilijke concurrentie tussen hen, zowel Intern als extern, omdat de journalisten aan Keylor ' s kant stonden. Toen hij naar PSG ging, werd alles makkelijker. De Commissie heeft dit goed ontvangen in Chelsea. Hij was de eerste van de spelers die hem voor de eerste trainingssessie benaderde. Hij gaf hem altijd advies en hielp hem zich aan te passen. Cech was een geweldige teamgenoot, je kon altijd op hem rekenen. Ik kan dat niet zeggen over de Keilor, zei de vader Courtois, in een Interview met Le Derniere Heure. In het seizoen 2018-19 vocht de Belg Navas voor een plaats in het Real Madrid team. Daarna werd Courtois het eerste nummer van de Madrid club, en Navas vertrok naar PSG
Ter steden opgeleid in de Algemene Barca groep. Hij heeft niet meer gespeeld sinds augustus. Doelman Marc-Andre ter Stegen is teruggekeerd naar de training in de Algemene groep van Barcelona. Samuel Umtiti, die sinds juni niet meer op het veld is geweest, werd gedeeltelijk opgeleid met het team. = = = FC Barcelona = = = Stegen heeft sinds augustus niet meer gespeeld, zijn laatste wedstrijd was tegen Barcelona (2-8) in de Champions League. Hij onderging toen een knieoperatie en herstelde. Stegen was 3 tot 4 maanden bewusteloos door tendinopathie. Het is verraderlijk (de pijn verdwijnt, dan keert terug), chirurgie is een methode van wanhoop
Vardy scoorde 7 doelpunten in zijn laatste 6 wedstrijden, 5 doelpunten van de penalty spot
Zlatan scoorde niet 2 van de laatste 3 straffen. Milan forward raakte de positie in de wedstrijd tegen Sparta
Benzema sprak met Vinicius over de woorden in de halve tijd van de Champions League wedstrijd. De Fransman sprak zijn ontevredenheid uit over het spel van de Braziliaanse Ferlana Mendy. De woorden van de spits werden ontcijferd door de Franse media. Hij doet wat hij wil. Broer, speel niet met hem. Hij speelt tegen ons zei Benzema. Volgens As heeft Benzema vandaag met Vinicius gesproken en uitgelegd wat er gebeurd is. Na een kort gesprek, hebben ze de zaak opgelost. Laat hem niet passeren, hij speelt tegen ons. Tijdens de pauze vroeg Benzema Mandy de bal niet aan Vinicus te geven (getranscribeerde lippen)
Barca verdediger Araujo verwondde zijn biceps femur
Neymar is drie weken bewusteloos door blessure. Hij zal de wedstrijd met Leipzig missen in de Champions League