Belgium

Navalny vraagt Rusland zijn kleren terug: “Vitaal bewijs”

Aleksej Navalni heeft maandag gevraagd dat de Russische autoriteiten de kleren die hij droeg op de dag van zijn vergiftiging, zouden teruggeven. Volgens de Russische oppositieleider is die kleding een “vitaal bewijs” dat hij met het zenuwgif novitsjok werd vergiftigd.

Navalni werd op 20 augustus onwel tijdens een binnenlandse vlucht in Rusland. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis in de Siberische stad Omsk. Intussen revalideert de oppositieleider in het befaamde hospitaal Charité in de Duitse hoofdstad Berlijn.

“Alvorens ik de toelating kreeg om naar Duitsland te worden gebracht, hebben ze me al mijn kleren afgenomen”, schrijft Navalni op zijn blog. “Gegeven het feit dat er novitsjok werd teruggevonden op mijn lichaam en dat ik zeer waarschijnlijk via contact besmet geraakte, zijn mijn kleren een zeer belangrijk materieel bewijs.” Hij vraagt Moskou de kleding “zorgvuldig” te verpakken in een plastic zak en hem terug te geven.

Duitse, Franse en Zweedse laboratoria zijn tot de conclusie gekomen dat Navalni vergiftigd werd met novitsjok. De Russische autoriteiten ontkennen en stellen dat daarvoor geen hard bewijs is. Moskou weigert een diepgaand onderzoek te voeren.

Volgens de naaste omgeving van Navalni zijn er sporen van novitsjok teruggevonden op een flesje water in zijn Siberische hotelkamer. Zijn woordvoerster stelde op Twitter dat het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken er alles aan doet om de misdaad te verhullen, en niet om “die op te lossen”.

Football news:

Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala
Mikhail Butovsky is waarschijnlijk de beste dokter in onze sport. Een serieus gesprek over onbeschaamdheid tegenover artsen, salarissen en het verlaten van CSKA en Spartak
Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen