Belgium

Munt van Brutus haalt wereldrecord

Een Romeinse munt met de afbeelding van Brutus is vandaag geveild voor 2,7 miljoen pond (bijna 3 miljoen euro), een wereldrecord voor een antieke munt.

Het Londense veilinghuis Roma Numismatics had als schattingsprijs 500.000 pond opgegeven. Bovenop de hamerprijs moet de koper nog 20% veilingkosten en de btw op die kosten betalen. Die koper is voorlopig onbekend.

Van deze gouden munt, een aureus, waren tot nu toe maar twee exemplaren bekend. De munt is een getuige van de burgeroorlogen die Rome in de eerste eeuw v. Chr. teisterden. Op de voorzijde is Brutus afgebeeld, een van de leiders van de samenzwering tegen Caesar, op de keerzijde staan onder meer de dolken van de Caesarmoordenaars.

Het vorige record voor een veiling van een antieke munt was een Griekse munt afkomstig uit de oud-Griekse stad Pantikapaion, een kolonie op het Krimschiereiland. In 2012 werd een gouden stater op een veiling in New York afgehamerd op 3,25 miljoen dollar (2,75 miljoen euro).

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League