Belgium

Michael Verschueren over de kloof tussen Anderlecht en Club Brugge: "Over twee jaar staan we weer boven hen"

Geert De Vlieger had op de winterstage van Anderlecht een uitgebreide babbel met sportief directeur Michael Verschueren over de kloof tussen Club Brugge en Anderlecht. Toen was nog niets bekend over de paleisrevolutie die zich deze week voltrok. Verschueren sprak alvast ambitieuze taal: "Over twee jaar staan we weer boven hen."

LEES OOK. Michael Verschueren praat voor het eerst na paleisrevolutie bij Anderlecht: “Uiteindelijk is er niet zo veel aan de hand”
 

Vrijdag om 22u45 wordt op Play Sports 1 een nieuw seizoen van Hoogvliegers op gang getrapt. In de eerste aflevering gaat Geert De Vlieger in gesprek met Michael Verschueren, sportief directeur van Anderlecht.

Op het gala van de Gouden Schoen werden de nieuwe verhoudingen tussen Club Brugge en Anderlecht nog maar eens (pijnlijk) in de verf gezet: blauw-zwart ging voor het vierde jaar op rij naar huis met de Gouden Schoen en kaapte ook de prijzen van beste coach en beste doelman weg. Paars-wit moest tevreden zijn met de prijs van beste Belofte. Terwijl Club Brugge afstevent op de titel, Europees meespeelt en zelfs een nieuw stadion heeft ingepland, zoekt Anderlecht dan ook een weg uit de diepe crisis. Het gat met de aartsrivaal mag echter niet te groot worden. 

"Ik kijk met veel respect naar Club Brugge", aldus Verschueren. "Maar ik ben niet bang dat we de rol moeten lossen. Voor alle duidelijkheid: wij zijn zeer ambitieus en hebben een doorgedreven plan, dat we goed gaan uitvoeren. Wij zullen de rol niet lossen. Ik zit liever niet te lang in de rol van underdog, want wij zijn een topclub. Dé club van België."

Wanneer ziet Verschueren Anderlecht weer boven Club Brugge staan, wilde De Vlieger nog weten: "Pffff, twee jaar...?" 

Zondag staat om 18u de topper Anderlecht-Club Brugge op het programma. Als Club zondag voor de derde keer dit seizoen wint, dan vegen ze RSCA dit seizoen van de kaart. “Ik ben niet bang van Club”, besluit Verschueren.

LEES OOK. “Michael Verschueren moet zich nu bewijzen”

Football news:

Thomas Tuchel:als beide benen intact waren, had je mijn 40 meter sprint kunnen zien
PSG redde Tuchel ' s huisdier: Choupo-moting kreeg iedereen gratis, slaagde er niet in om vanaf een centimeter te scoren, en trok Paris nu naar de halve finale van de Champions League
Gian Piero Gasperini: het ergste is dat we zo dichtbij waren. Ik kan alleen de jongens bedanken
Neymar was de speler van de wedstrijd Atalanta-PSG. Hij assisteerde
ПС PSG leed door de hele kwartfinale en draaide het om in 149 seconden. De Italiaanse vloek opgeheven en zo ver gegaan in de Champions League voor de eerste keer in 25 jaar
ПС PSG ' s pijn werd omgezet in geluk: in drie minuten, de lijdende sterren veranderden in het vieren van koningen
De club uit Italië wint de Champions League niet voor het 10de jaar op rij. Dit is een anti-record