Belgium

Météo: «La neige ou la neige fondante tombera encore», prévient Luc Trullemans!

Ce mercredi nous aurons une accalmie dans les précipitations qui resteront sporadiques et très faibles et seront surtout observées sur une grande moitié est du pays.

Il fera assez frais avec des maximales restant bloquées entre 3 et 8º.

La nuit prochaine restera également très nuageuse et de nouvelles pluies sont attendues surtout sur l’ouest et le centre du pays dans un air où les minimales afficheront 0 à 4º au sud du sillon Sambre et Meuse et 4 à 7º en plaine et au littoral.

La météo dans votre commune .

Le vent qui sera revenu au sud et au sud-ouest se fera sentir avec des pointes de 25 à 45 km/h.

Jeudi :

Une vaste et profonde dépression se déplacera de l’Islande vers les Îles britanniques et ses perturbations nous arroseront dans le courant de la journée. Ces précipitations seront de neige fondante au-dessus de 500m sur le relief ardennais.

Notons des températures qui n’évolueront que peu en restant entre +1 et +7º selon l’altitude.

Le vent du sud augmentera et soufflera avec des pointes de 40 à 60 km/h.

La nuit il pleuvra encore mais progressivement sous forme d’averses sous un ciel devenant un peu plus variable.

La neige ou neige fondante continuera de tomber au-dessus de 500-600m en Ardenne avec peu ou pas de changements dans les températures.

Notons aussi que le vent de sud augmentera encore pour souffler avec des rafales entre 50 et 80 km/h.

Vendredi :

Le centre de la profonde dépression évoluera sur le sud de la Mer du nord en dirigeant sur nos provinces un air océanique avec des apparitions du soleil et encore quelques giboulées passagères dans une atmosphère restant bien venteuse avec pointes de vent entre 50 et 70 km/h.

Les éclaircies deviendront plus belles en fin de journée et la nuit suivante où le gel reviendra en Ardenne avec des minima nationaux compris entre +3º localement sur l’ouest et -3º localement dans l’est du pays.

Samedi :

La situation restera inchangée avec assez bien d’éclaircies et pas trop d’averses dans un air où les températures diurnes resteront de l’ordre de 6º en plaine et +1º dans les Hautes Fagnes.

Il y aura toutefois beaucoup moins de vent que la veille.

La nuit de samedi à dimanche sera froide avec assez bien de gelées dans l’intérieur du pays, les minima descendant entre +3º près de la mer à -2º localement en plaine et jusqu’à -5º en Ardenne voire moins dans certaines vallées.

Dimanche et lundi :

Notre pays se situera entre plusieurs centres dépressionnaires qui géreront des zones de précipitations dont une pourrait nous arriver à partir de l’est du pays avec de nouvelles chutes de neige en Ardenne.

Évolution probable pour le reste de la semaine prochaine :

Le temps devrait devenir plus sec tout en restant assez froid et peu de changements dans les températures restant comprises le jour entre +1 et +7º selon l’altitude et entre -3 et +2º la nuit.

Tendance pour la période allant du samedi 12 au mardi 15 décembre :

On s’attend au retour des précipitations qui resteront de neige ou de neige fondante sur les hauteurs ardennaises.

Minima nocturnes entre -3 et +3º et maxima diurnes entre +2 et +7º.

Football news:

In December was Chelsea in goede conditie. Ik maak me zorgen dat we het zo snel verloren.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten over de nederlaag aan Leicester in de Premier League. We verloren van het team dat beter was. Ze waren scherper dan wij, renden meer dan wij, en waren in vorm - en dat waren we niet. Een teleurstellend spel met het eerste doel, en met de tweede speelden we gewoon niet goed genoeg. Er waren veel momenten waarop we niet scherp waren. Op deze momenten, moet je rusten, de basis dingen zijn belangrijk-lopen, accelereren. Maar we hebben niets gedaan. Natuurlijk is verliezen het meest beledigende ding, maar de basis dingen als je speelt zonder de bal zijn erg belangrijk. Toen we met de bal waren, waren we soms traag, maar acceptabel. We hebben een paar kansen gecreëerd. En ik denk dat er een straf was, geen straf, maar daar blijf ik niet bij stilstaan. We waren niet goed genoeg. We wonnen tegen Fulham zonder een briljant spel te laten zien. We hebben hier verloren. Dus dit is een kleine stap terug. Ik maak me zorgen over deze opname - We zijn al snel de vorm kwijt waarin we ons bevonden, en we zijn in de huidige vorm. Ja, we hebben een paar overwinningen, maar we verloren 5 van de 8 wedstrijden. Dit is duidelijk niet wat we wilden
Rodgers op Leicester ' s fight for the championship: het is te vroeg om te zeggen, maar in de eerste helft van het seizoen speelden we consequent en op een hoog niveau
Slechts in één seizoen in de tijd van Abramovich scoorde Chelsea na 19 ronden minder punten dan nu. Vervolgens werd Mourinho ontslagen na 16 wedstrijden.Chelsea had een van de slechtste seizoenen in het Romeinse Abramovich Tijdperk. De Londense club scoorde slechts 29 punten in 19 wedstrijden. Dit is de op één na slechtste voorstelling van Chelsea in 18 jaar. In het seizoen 2015/16 werd het anti-record ingesteld-alleen na 19 wedstrijden had het team minder punten (20). Het is vermeldenswaard dat Jose Mourinho, die het team leidde, na de Ronde van 16 werd ontslagen
Werner heeft niet gescoord in 11 wedstrijden in de Premier League. Hij heeft 1 doelpunt in zijn laatste 15 wedstrijden voor Chelsea FC, Chelsea striker Timo Werner ' s goalless streak in de Premier League is verlengd
Manchester United staat klaar om 12 miljoen euro aan te bieden voor verdediger Lance Medina. In September werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Argentijnse nationale team. Manchester United is zeer geïnteresseerd in de overname van hem. Er wordt opgemerkt dat de Engelse club van plan is om een aanbod van 12 miljoen euro te sturen naar Medinah. Het is waarschijnlijk dat Manchester United de Argentijn tot het einde van het seizoen na de aankoop weer in bruikleen zal sturen. De 21-jarige kreeg zijn eerste telefoontje naar het Argentijnse nationale team in September. Gedetailleerde statistieken van Facundo Medina zijn hier te vinden
Speler Eibar Enric en verdediger Girona Luna werden veroordeeld tot 2 jaar in de gevangenis op proef voor het publiceren van een video van een drietal Eibar striker Sergi Enrique en Girona verdediger Antonio Luna zijn gestraft voor het plaatsen van een video van hen met een triootje met een meisje. Zij werden veroordeeld tot twee jaar in de gevangenis op proef. De rechtbank oordeelde dat ze schuldig waren aan het opnemen van de video zonder toestemming van het meisje. Het Hof hield er rekening mee dat zij schuldig hadden gepleit en schadevergoeding aan het slachtoffer hadden betaald, zodat de straf werd opgeschort. Zij kunnen binnen tien dagen beroep aantekenen tegen de beslissing om te proberen de termijn te verkorten, of zij kunnen ermee instemmen
Bayern zal Egypte 's Al-Ahly of Qatar' s Al-Duhail spelen in de halve finale van het WK van de Club