Belgium

Mesaanval bij oude kantoren van Charlie Hebdo in Parijs, twee mensen gewond, zeven verdachten aangehouden 

In de Franse hoofdstad Parijs zijn twee journalisten aangevallen met een mes. Ze zijn beiden gewond geraakt, maar volgens de Franse premier Jean Castex is hun leven niet in gevaar. De steekpartij gebeurde in het elfde arrondissement, op het voetpad van de voormalige kantoren van het tijdschrift Charlie Hebdo. De politie kwam massaal ter plaatse en sloot de omgeving af. De hoofdverdachte is opgepakt, ook zes andere verdachten werden aangehouden.

Een vermoedelijke dader werd gevat in de buurt van de Place de la Bastille. De hele buurt daarrond werd afgezet. "De hoofdverdachte is opgepakt, en ook een tweede verdachte is aangehouden", meldde antiterrorismeprocureur Jean-François Ricard. 

Een van de verdachten is een achttienjarige moslim uit Pakistan. De andere verdachte is een 33-jarige Algerijn. Hij was bekend bij de veiligheidsdiensten en was eerder dit jaar al opgepakt met een steekwapen.

Later op de avond werden nog vijf anderen ogepakt. 

Bekijk de laatste stand van zaken vanuit Parijs hier en lees voort onder de video:

De twee gewonden zijn een man en een vrouw die beiden voor het productiehuis en persagentschap "Premières Lignes" werken. Het agentschap werkte onder andere aan een documentaire over jihadisten. De twee gewonden zouden op voorhand niet bedreigd geweest zijn.

De politie kwam massaal ter plaatse.

De politie kwam massaal ter plaatse. Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Het Franse antiterrorismeparket is een onderzoek gestart naar poging tot moord met een terroristisch motief en criminele terroristische vereniging. De Franse premier Jean Castex is ter plaatse gegaan. "Dit is een mogelijkheid voor de regering om te herinneren aan haar onvervreemdbare toewijding aan de persvrijheid en resolute wil om met alle mogelijke middelen te vechten tegen terrorisme", zei hij.

Op dit moment loopt in Frankrijk ook het proces over de aanslag bij Charlie Hebdo, daarbij kwamen in 2015 twaalf mensen om het leven toen terroristen binnenvielen op de redactie. Bij de start van dat proces drie weken geleden publiceerde het weekblad opnieuw karikaturen van de profeet Mohammed. Daar kreeg het ook bedreigingen voor van terreurorganisaties.

De politie zette de straat waar de aanslag plaatsvond, afgezet en vroeg mensen op Twitter om de omgeving te vermijden. Uit voorzorg werden ook scholen en crèches in de buurt in lockdown geplaatst en enkele metrostations werden gesloten.  Rond 15 uur gingen de scholen weer open. Er werd ook een verdacht pakket gevonden in de buurt van de plek van de aanval, maar dat bevatte geen explosieven volgens de politie.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Het weekblad Charlie Hebdo betuigde op Twitter zijn steun aan het productiehuis waar de slachtoffers werkten en aan alle getroffenen. Ook Europees president Charles Michel heeft de aanval op Twitter veroordeeld: "Voor terrorisme is geen plaats op het Europese grondgebied", schreef hij.

Football news:

Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala
Mikhail Butovsky is waarschijnlijk de beste dokter in onze sport. Een serieus gesprek over onbeschaamdheid tegenover artsen, salarissen en het verlaten van CSKA en Spartak
Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen