Belgium

Meerdere CO-intoxicaties in Brussel, negen mensen in zorgwekkende staat

De Brusselse brandweer heeft zondagmiddag drie interventies uitgevoerd voor CO-vergiftiging in het Brussels Gewest, zei woordvoerder Walter Derieuw aan het eind van de dag. In totaal werden negen mensen, onder wie zes kinderen, in min of meer zorgwekkende staat opgenomen.

Rond 18 uur kregen de hulpdiensten telefoon van vrouw uit de Jubelfeestlaan in Sint-Jans-Molenbeek, nadat ze was flauwgevallen en wakker werd gemaakt door haar man. Ze vertelde dat twee van haar kinderen klaagden over hoofdpijn. Toen ze ter plaatse kwamen, ontdekten de hulpdiensten dat twee volwassenen en zes kinderen bevangen waren door koolstofmonoxide, van wie drie ernstig, namelijk de moeder en twee van haar kinderen. Ze werden overgebracht naar het militaire ziekenhuis vervoerd. Hun leven is niet in gevaar.

De andere volwassene en de vier kinderen, wiens toestand minder zorgwekkend was, werden voor zorg naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

In de Maurice Xhoneux straat in Anderlecht viel een man rond 15 uur in zijn badkamer. Zijn kinderen, die de val hoorden, belden een buurman die de deur intrapte. Hun vader is naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 12.30 uur ging daarnaast in de Miniemenstraat in Brussel een CO-detector af. ‘De bewoners hadden de juiste reflex: ze zetten meteen de kachel uit en ventileerden de kamer’, legt Walter Derieuw uit.

De betreffende kachels en boiler werden verzegeld door Sibelga, de beheerder van het gas- en elektriciteitsnet in Brussel.

Football news:

Bundesliga zonder toeschouwers binnen: ze geven een masker en een ontsmettingsmiddel, bijna alles is gesloten, ze sturen mensen naar het toilet buiten
Tedesco begint donderdag met Spartak. Hij is in quarantaine
Ronaldo is nu sterker dan voor de quarantaine. Het lijkt erop dat de semi-legale opleiding op Madeira heeft geholpen
Kevin-Prince Boateng: Ik wil er zeker van zijn dat op een dag geen zwarte speler naar zijn werk komt. Misschien op George Floyd ' s verjaardag
Guardiola belde de Milan middenvelder Bonasera. De vergoeding van de speler is 50 miljoen euro
Maradona verlengde zijn contract met Himnasia tot eind 2021
Berbatov over Manchester United in de top 4: zeer grote kansen. Drie punten naar Chelsea is niets