Belgium

Matthew McConaughey: ‘Ik werd seksueel misbruikt als tiener’

Acteur Matthew McConaughey (50) vertelt in zijn memoires dat hij in zijn tienerjaren verschillende kerel seksueel misbruikt werd.

‘Ik werd gechanteerd om voor het eerst seks te hebben toen ik 15 was’, schrijft de acteur in Greenlights, zijn memoires. ‘Ik was er zeker van dat ik naar de hel zou gaan omdat ik seks had voor het huwelijk.’ McConaughey, die een Oscar won voor zijn hoofdrol in Dallas buyers club, schrijft ook nog dat hij op zijn 18 misbruikt werd door een man nadat hij bewusteloos geslagen werd in een bestelwagen.

Meer details geeft hij niet, maar hij schrijft wel dat hij zichzelf niet als een slachtoffer ziet. ‘Zo heb ik me nooit gevoeld. Ik heb veel bewijzen dat de wereld mij gelukkig wil maken.’ Hij heeft het over het misbruik in het begin van het boek, waarin hij enkele feiten over zichzelf opsomt.

Doorheen het boek vertelt McConaughey over gebeurtenissen alsof ze een verkeerslicht zijn: groen, oranje of rood. Die gebeurtenissen lieten hem dan verder raken in het leven, pauzeren of stoppen. Hij legt ook steeds uit wat hij uit die momenten geleerd heeft en hoe hij dan verder gaat.

De acteur speelde mee in verschillende grote romcoms in het begin van de eeuw, zoals How to lose a guy in 10 days. In zijn boek schrijft hij dat hij op een bepaald moment een rol van 14,5 miljoen dollar heeft laten liggen zodat hij zich op serieuzere rollen kon richten. Zo kon hij uiteindelijk de hoofdrol in Dallas buyers club verzekeren, net als rollen in The wolf of Wall Street en Interstellar. Daarnaast blikt de Oscarwinnaar ook terug op het tumultueuze huwelijk van zijn ouders – zijn vader overleed door een hartstilstand terwijl hij seks had met zijn moeder.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training