Belgium

Martine Tanghe zwaait na 42 jaar af: van een bezoek bij koning Filip tot bloemen van kleinzoon Max

Martine Tanghe heeft haar laatste Journaal gepresenteerd. Dat eindigde met een speciaal eerbetoon. Collega's, bekende en onbekende Vlamingen getuigden in videoboodschappen over haar rijke carrière. Zelfs koning Filip bedankte haar op het paleis voor haar vele jaren als anker en kleinzoon Max kwam de studio binnenwandelen met bloemen.  Bekijk hier enkele opvallende fragmenten uit "Bedankt Martine".

"U hebt zo'n mooie carrière, u bent een voorbeeld voor veel jonge mensen", zei koning Filip toen hij Martine Tanghe op het paleis ontving. Over haar vertrek als Journaalanker zei Tanghe dat ze het "heel dubbel" vond. 

"Ik ben blij en trots dat ik hier ben, maar er is ook verdriet omdat er een einde komt aan wat ik ontzettend graag doe."

Bekijk hier het bezoek van Martine Tanghe op het paleis en lees verder onder de video:

Laatste woorden

"Bedankt dat u bij ons was. Ik zal u missen. Hou het veilig, hou vol. Het komt allemaal weer goed", met deze woorden nam Martine Tanghe afscheid van de kijkers:

Meteen na haar laatste Journaal werd Martine Tanghe in de studio verrast door haar kleinzoon Max, die bloemen had meegebracht voor zijn oma.

Bekijk hoe kleinzoon Max Martine verrast met bloemen en lees verder onder de video:

Al tijdens haar laatste Journaal kreeg Martine woorden van lof en dankbaarheid toegezwaaid, onder anderen van de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever. 

Door jarenlang "Het Journaal" te presenteren heeft Martine Tanghe een enorme bijdrage geleverd  aan het Nederlands in Vlaanderen. Daarvoor werd ze in de bloemetjes gezet met de Grote Prijs Jan Wauters.

Bekijk hier hoe Martine Tanghe in de studio van "Het Journaal" te horen krijgt dat ze de Grote Prijs Jan Wauters heeft gewonnen en lees verder onder de video:

De allerbeste in het vak, misschien in heel Europa wel. Dat is de mening van heel wat journalisten en tv-makers over Martine Tanghe. Bekijk hier wat enkele van haar collega's en gewezen collega's over haar te zeggen hadden:

Ook de ankers van VTM NIEUWS hebben een eerbetoon gebracht voor hun collega van de openbare omroep. 

Martine Tanghe houdt van sport, vooral van voetbal en wielrennen. En die liefde is wederzijds, zoals blijkt uit dit filmpje met Rode Duivel Jan Vertonghen en wielericoon Eddy Merckx:

Voor veel Vlamingen was Martine Tanghe hét nieuwsanker. Bekijk hier enkele getuigenissen:

Bekijk hier de volledige uitzending van "Bedankt Martine":

Bekijk hier een terugblik op de carrière van Martine Tanghe:

Football news:

Ibrahimovic scoorde voor het eerst in twee maanden. Voordat Ronaldo-4 goals
Door het bijwonen van een illegale partij, Gladbach forward Embolo zal missen de wedstrijd met Werder
Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club
De Eintracht kapitein beëindigde zijn carrière in het midden van het seizoen voor zijn zoon. Hij nam afscheid van voetbal door T-shirts uit te wisselen met scheidsrechter David Abraham keert terug naar Argentinië
Leicester doet mee aan de RPL kampioenschap. Ik wil niet zeggen of Chelsea betrokken is of niet ... Chelsea manager Frank Lampard heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de Ronde 18 Premier League wedstrijd tegen Leicester. Leicester zit natuurlijk in de Premier League titelwedstrijd, gezien de manier waarop ze spelen, hun resultaten, hun positie in de league. Aan het eind van het vorige seizoen zijn we erin geslaagd om hen in de tafel te verslaan, maar het was een grote uitdaging voor ons omdat ze een zeer sterk team met sterke performers en een zeer goede coach. Ze zijn in de race, evenals een aantal andere teams, maar we moeten nu niet aan de kampioenschapsrace denken, we moeten aan onszelf denken, en als we winnen, zullen we terugkeren naar de posities waar we zouden moeten zijn. De kampioenschapsrace is geopend, vooral tegen de achtergrond van de recente seizoenen. Maar Ik wil nu niet te ver gaan en zeggen of we eraan deelnemen of niet. Onze standpunten zijn niet slecht. Ja, Het was een slechte serie, maar we kunnen alles veranderen met een paar positieve resultaten zei Lampard