Belgium

Marc Coucke dreigt 125 miljoen te moeten terugstorten voor Omega Pharma: “Alsof je auto koopt, tegen muur rijdt en je geld terugeist”

Marc Coucke dreigt 125 miljoen te moeten terugstorten voor Omega Pharma: “Alsof je auto koopt, tegen muur rijdt en je geld terugeist”

Foto: BELGA

Hoeveel ondernemer Marc Coucke straks moet terugstorten aan Perrigo zal pas duidelijk worden in april. Perrigo zei in de arbitrageprocedure dat ze het slachtoffer werden van fraude. De ver­kopers zouden bedrog gepleegd hebben om tot een hogere verkoopprijs te komen. Coucke zelf, co-stichter van Omega Pharma, had een tegenclaim ingediend. “Het is alsof je een auto koopt, ermee ­tegen een muur rijdt en dan naar de verkoper teruggaat en je geld terugeist”, luidde het.

Beide kampen hebben afgelopen maand hun pleidooien kunnen doen bij de rechtbank. Het kamp Coucke lijkt optimistisch. Volgens hen werd fraude niet aangetoond. In dat geval dreigt voor Coucke de maximumfactuur van 125 miljoen euro. Mogelijk komen er nog experten aan bod om de exacte som te bepalen. Bij de verkoop van Omega Pharma kreeg Coucke de helft (620 miljoen euro) in cash uit­betaald en de andere helft in aandelen Perrigo. Die zijn ­ondertussen al de helft in waarde gezakt.

Football news:

Kramaric scoorde het 74e doelpunt in de Bundesliga, waardoor Olic ' s record onder de Kroaten werd verbroken
Suarez heeft 12 doelpunten in zijn eerste 15 wedstrijden voor Attico - de beste start in La Liga voor een nieuwe club sinds Ronaldo
De 16-jarige kleine-de jongste speler in de geschiedenis van Everton
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal