Belgium

Man die zich verschanst in appartement in Gent en dreigt te schieten, opgepakt door speciale eenheden

Gent -

In een appartementsgebouw In Gent heeft een man zich verschanst. Hij zou er volgens buurtbewoners mee dreigen te schieten. De politie heeft de buurt afgegrendeld.

“Ik ga schieten.” Dat hoorden bewoners van de buurt rond het Koning Nobelplein in de Gentse wijk Brugse Poort een man zaterdagmiddag roepen. Hij heeft de deur van een appartement ingetrapt en zich daar verschanst. De politie is ondertussen massaal ter plaatse en heeft de buurt afgesloten. Het is nog niet duidelijk of de speciale eenheden ingezet worden, maar ze zijn standby.

Of de man daadwerkelijk gewapend is, is volgens het Oost-Vlaamse parket nog niet duidelijk. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen andere mensen in het appartement aanwezig zijn. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt volop.”

Ondertussen zijn 200 omwonenden geëvacueerd. ze worden opgevangen in de nabijgelegen sporthal Bourgoyen.

Rond 14.30 uur werd de verdachte uiteindelijk overmeesterd door de speciale eenheden van de politie. Het parket laat weten dat daarbij niet werd geschoten. “Het is nog niet duidelijk of de man een wapen had. De huiszoeking moet dat duidelijk maken”, besluit het parket.

Man die zich verschanst in appartement in Gent en dreigt te schieten, opgepakt door speciale eenheden
Foto: DVH
Man die zich verschanst in appartement in Gent en dreigt te schieten, opgepakt door speciale eenheden
Foto: DVH

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test