Belgium

Man die ex-vrouw probeerde te wurgen langer in de cel: “Veel spijt”

© BFM

Deurne -

Xavier L. (49) blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer donderdag. De man probeerde vorige week vrijdag zijn ex-vrouw (48) te wurgen in haar woning in de Van Heetveldelei in Deurne.

Xavier L. en zijn (ex-)vrouw stonden al enige tijd op scheiden en zouden in goede verstandhouding uit elkaar gaan. L. had zijn zinnen gezet op een appartement in het Antwerpse en de twee hadden samen beslist het huis in de Van Heetveldelei te verkopen. Vrijdagochtend liep het echter volledig fout.

Ogenschijnlijk zonder enige aanleiding nam L. een kabel en probeerde daarmee de vrouw te wurgen. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Kort na de feiten kon de politie L. oppakken. Hij verscheen donderdag voor de raadkamer voor poging doodslag en zag zijn aanhouding met een maand bevestigd worden.

Zijn advocaat Philip De Cleene zegt voorlopig niet in beroep te zullen gaan tegen die beslissing. “Mijn cliënt heeft veel spijt van wat hij gedaan heeft, dat heeft hij bij zijn verhoor ook gezegd”, zegt De Cleene. In het ziekenhuis stabiliseerde de toestand van het slachtoffer. De vrouw lag tot begin deze week op intensieve zorgen, maar zou vrijdag het ziekenhuis mogen verlaten. “Mijn cliënt is zeer blij dat het slachtoffer nog leeft”, aldus De Cleene.

sare, jtp

Football news:

Flick over 3:1 met Stuttgart: we begrijpen dat Voor zo ' n spel we geen prijzen voor schoonheid zullen krijgen, maar Bayern bereikt resultaten
Cloud heeft 112 droge games van de 200 voor Attico in La Liga. Dit is een record. Jan Oblak speelde zijn 200ste La Liga-wedstrijd in Madrid. In deze tijd, heeft hij 112 games zonder het opgeven van doelen - een record figuur. Onder de goal-keepers die voor Letico hebben gespeeld, heeft alleen Abel Resino de 200-Spels in La Liga bereikt. Hij heeft 243 optredens voor de club, waarvan 94 droog
Mahrez op Burnley ' s hattrick: de derde goal is de beste-ik scoor niet vaak met mijn hoofd. Maar de overwinning van de stad is belangrijker
Mourinho tegen Chelsea is altijd machtig. Hoe zal het deze keer zijn? Lampard is de volgende. Ben je zeker van je keuze?
Real Madrid is de leider van de studenten in de top 5 competities. Spanje domineert over het algemeen, en de leverancier uit Duitsland is alleen Stuttgart
Thomas Muller: wat zeggen ze, je moet jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke? Stuttgart is geen Stoke, maar hun team is goed. Wat zeggen de Britten? Moet je jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke?
Atletico won de zesde opeenvolgende wedstrijd in La Liga, een winless streak - 25 wedstrijden