Belgium

Liveblog - Aantal besmettingen stijgt tot gemiddeld 517 per dag, lockdown was de druppel voor veel huwelijken

In de periode van 25 tot 31 juli zijn er in ons land gemiddeld 517 coronabesmettingen per dag bij gekomen. En de lockdown doet scheiden. Het aantal echtscheidingen is ná de versoepeling van de strenge coronamaatregelen sterk gestegen. Volg alle updates in onze liveblog.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Wie de cijfers en de trends in detail wil bekijken: klik hier. Volg hieronder de meest recente nieuwsupdates:

Liveblog

36 min

De dagelijkse coronacijfers

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag is opnieuw gestegen. In de periode van 25 tot 31 juli kwamen er 517 bij. Dat is een stijging met 60 procent in vergelijking met de week daarvoor. Alles samen zijn in ons land nu ruim 70.300 mensen besmet geraakt met virus.

39 min

Na lockdown 25% meer scheidingsakten getekend

Het aantal echtscheidingen is opvallend gestegen sinds het einde van de lockdown. In de tweede helft van mei waren er maar liefst een kwart meer echtscheidingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Wekenlang op elkaars lip leven is voor echtparen waarbij het al slecht ging de druppel geweest die de emmer deed overlopen, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van de notarissen.

Meer echtscheidingen, minder vechtscheidingen - lees hier het volledige artikel:

44 min

Rudi Vranckx vlogt in de ecologische stad Freiburg

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx trekt niet naar Syrië of Irak, maar blijft deze zomer in Europa voor een nieuwe Canvas-reeks, "Een zomer als geen andere". Samen met zijn ploeg reist hij met twee campers door Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië, op zoek naar verhalen over hoe het coronavirus in deze gebieden haar sporen zal nalaten. Een van zijn tussenstops is het Duitse Freiburg, een groene, ecologische stad die zichzelf de stad van de toekomst noemt.

Vranckx ontmoet Emission Heroes, een non-profitorganisatie die ernaar streeft zo CO2-neutraal mogelijk te leven in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zij zien de coronapandemie vooral als een kans voor de mensheid om duurzamer te leven.

Lees hier het volledige artikel en bekijk de vlog:

47 min

5 miljoen besmettingen in Latijns-Amerika, Brazilië zwaarst getroffen

Het aantal coronabesmettingen in Latijns-Amerika is boven de 5 miljoen uit gestegen, zo melden persbureaus Reuters en AFP op basis van eigen tellingen. 

Lees hier het volledige artikel:

Football news:

Wat voor keeper heeft Chelsea genomen? Edouard Mendy was 6 jaar geleden werkloos, onder de indruk van de Tsjechen en zal Kepu
Solskjaer op Manchester United tekende alleen van de Beek: je toont geen respect voor Donny, hij is een topspeler
Milan wil striker Bude-Glimt Hauge tekenen. Hij scoorde ze in de Europa League op donderdag
Rivaldo: Barcelona zal niet gemakkelijk zijn zonder de doelen van Suarez
Munir uit Sevilla werd door de FIFA gedwongen de regels te herschrijven. Nu kunnen spelers het nationale team veranderen
Lampard zal met Kepa en Caballero praten na het tekenen van Mendy.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten na de overplaatsing van Rennes Keeper Edouard Mendy. Ik heb Cap nog niet gesproken. Toen de overdracht officieel werd aangekondigd, waren we aan het trainen. Ik heb Kepu nog niet gezien, maar Ik zal met hem en Willy Caballero praten in de komende 24 uur. Ik ben erg open met beide. Voor keepers is dit BELANGRIJK, ze hebben een eigen vakbond op het terrein van de opleiding vanwege de aard van hun werk. Er is nu een goede concurrentie [in deze positie], en zo gaan we vooruit
Een documentaire over Varane genomineerd voor de prijs van het Rotterdamse sportfilm festival