Belgium

Lichaam vermiste zwemmer in grindplas Lanklaar gevonden 

De brandweer heeft vanmorgen het lichaam gevonden van de jonge zwemmer die sinds gisteren vermist was. De jongen van 19 was met een groepje jongeren gaan zwemmen in de grindplas Het Greven, op de grens van Eisden en Lanklaar. Maar plots verdween hij.  De brandweer heeft gisteravond urenlang gezocht, en begon vanmorgen een tweede zoekactie. 

De jongeren waren gisteren in de namiddag gaan zwemmen in de plas van de voormalige grindgroeve, maar een van hen is verdwenen toen hij de overkant van de plas probeerde te bereiken. 

De brandweer is dan met een sonarboot en duikers op zoek gegaan naar de jongeman uit Maasmechelen. Er is nog verder gezocht tot half één afgelopen nacht. Er werd ook een drone ingezet. "Zoekacties worden altijd bemoeilijkt en zijn ook een stuk onveiliger door het donker", zegt Karen De Smedt, van brandweer Oost-Limburg.

Vanmorgen zijn twee ploegen van brandweer Oost-Limburg dan opnieuw gestart met zoeken. 12 duikers en begeleiders, met een sonarboot, trokken opnieuw de plas op. En ze hebben dan het lichaam van de jongen gevonden. 

In zo'n grindplas is het verboden te zwemmen, het water is er diep en er kan een sterke onderstroming zijn of je kan plots in koud water terechtkomen.

Football news:

Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster
Semedu verhuist naar Wolverhampton voor 35 miljoen euro. Contract-tot de zomer van 2025
= = Clubcarrière = = Rakitic maakte zijn debuut voor het Kroatische Nationale elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. De 32-jarige middenvelder heeft zijn pensionering uit het nationale team aangekondigd. Hij speelde 106 wedstrijden voor het Kroatische nationale team en scoorde 15 doelpunten. Samen met het team won hij de zilveren medaille op het WK 2018. (') Gedetailleerde statistieken van raki zijn hier te vinden
In de Premier League, het record voor de doelpunten voor het weekend (bijna 5 in elke wedstrijd!). En dit moet nog worden gespeeld door Manchester City
PSG ligt voor op Manchester City in de strijd voor Coulibaly. Parijzenaars zijn bereid om ongeveer 82 miljoen euro voor hem te geven.Napoli verdediger Kalidou Coulibaly kan zijn carrière in Frankrijk voortzetten. Volgens De Telegraaf ligt de PSG voor op Manchester City in de strijd voor de 29-jarige. De Franse club is ervan overtuigd dat ze de Senegalese kunnen tekenen. De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium