Belgium

Libelle moet ‘The masked singer’ verlaten: “Ik ben er echt van geschrokken. Vooral dat masker is beklemmend”

Een plaatje was ze, Libelle. Gracieus en sierlijk. Een stukje zingen kon ze ook, maar het mocht niet zijn: vrijdagavond werd het figuurtje uit ‘The masked singer’ gekegeld. En kon heel Vlaanderen ontdekken dat presentatrice Dina Tersago (41) in het pak zat. “Die complimentjes over mijn figuur verzachten de pijn.”

Ze zag het al helemaal voor zich: in de finale van The masked singer zou ze tijdens haar act door de lucht zweven. Want dromen mag. Helaas, het werd voor Dina Tersago een exit in de tweede aflevering. Het handvol andere liedjes dat ze nog instudeerde, krijg je enkel te horen als je met haar meerijdt in de wagen en ze meezingt met haar afspeellijst, iets wat ze nog vaak doet.

Libelle moet ‘The masked singer’ verlaten: “Ik ben er echt van geschrokken. Vooral dat masker is beklemmend”
Foto: DPG

“Ik ben teleurgesteld in mezelf, maar ik snapte de keuze wel op dat moment. Het pak belemmerde me in mijn dansen, en daardoor ga je ook meer onwennig zingen. Hoe goed ik me ook had voorbereid: ik ben daar echt van geschrokken. Je kunt je moeilijk bewegen, je evenwicht raakt zoek. Ik had het gevoel dat ik niet kon doen wat moest, terwijl je de mensen net moet aanspreken met een totaalplaatje. Maar ik hoopte stiekem toch door te stoten, omdat ik wist dat ik nog groeimarge had”, zegt ze.

Wie eraan twijfelt hoe verstikkend zo’n pak is, hoeft maar naar de reportage achter de schermen te kijken op VTM Go. Daarin is te zien hoe Tersago een van de eerste repetities beleeft: bevangen en met een traan. “Vooral dat masker is beklemmend. Ik mocht het ook niet afzetten en ik mocht tegen niemand praten. Alleen tijdens de pauzes, toen medewerkers met ventilatoren wind in ons gezicht kwamen blazen. Die eerste keer was geen leuke ervaring, maar omdat het hele programma een spannend avontuur is, denk je algauw: het is de bluts met de buil.”

Ze kon zich ook laven aan de talrijke complimentjes van het panel: “Wat een mooi figuur heeft die Libelle, dat is zeker een model.” Dina Tersago lacht: “Ja, die verzachtten de pijn.”

Liegen

Tersago besliste consequent om niemand op de hoogte te brengen van haar deelname. Omdat ze een geheimhouding moest tekenen, uiteraard. Maar ook om haar mond nooit voorbij te praten, of niet in de verleiding te komen. “Enkel Wim (haar partner en manager, nvdr.) was op de hoogte. Probeer anders je agenda’s maar ’ns op elkaar af te stemmen en een regeling uit te werken voor de kinderen. Maar zelfs mijn schoonouders wisten van niets. Niet vanzelfsprekend, want we leven samen in een kangoeroewoning. Dus stond ik in de garage mee te zingen met de muziek op mijn gsm, zonder voluit te kunnen gaan.”

Libelle moet ‘The masked singer’ verlaten: “Ik ben er echt van geschrokken. Vooral dat masker is beklemmend”
Foto: DPG

LEES OOK. Toppoliticus moet als eerste ‘The masked singer’ verlaten: “Een huzarenstukje, die geheimhouding”

De onthulling brengt dan ook opluchting met zich mee. “Liegen, ik kan dat heel slecht. Collega’s en vrienden vroegen me voortdurend: Komaan, Dina, gij zijt dat toch? Zeg het nu gewoon. Dan moest ik zo zelfzeker proberen te antwoorden: Maar neen, gij! Of ik zweeg gewoon. Dat weken volhouden, lijkt me knap lastig.”

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider