Belgium

Les policiers peuvent désormais exercer un 2e métier: on passe de «tout est interdit sauf dérogation» à «tout est autorisé sauf exception»

Vous connaissez peut-être autour de vous un policier qui, à ses heures perdues, entretient les jardins ou effectue quelques travaux dans le bâtiment. Ce n’est pas interdit, si du moins il le déclare à sa hiérarchie et si l’activité en question ne nuit pas à la bonne organisation du service et respecte les valeurs de la police.

Depuis 2018, un grand pas a d’ailleurs été franchi : de « Tout est interdit sauf dérogation », on est passé à « Tout est autorisé sauf exception  ». Il faut dire qu’à cette époque, la police a intégré dans ses rangs quelques membres de la Sûreté de l’État ainsi que les agents du corps de sécurité du SPF Justice et que toutes ces personnes avaient déjà la possibilité d’exercer d’autres métiers sur le côté. Toute la police a donc bénéficié de ces acquis.

► Certains métiers restent interdits ! Voici lesquels.

► Le refus des supérieurs doit désormais être motivé

► Pour certaines professions, c’est autorisé ou refusé en fonction des zones…

Football news:

Stefano Pioli: Rebic zal niet spelen met Roma, we zullen kijken naar Chalhanoglu in opleiding
De leukste sector in de voetbalgeschiedenis: 15.000 teddyberen in een leeg Heerenveen stadion
Coutinho zal de wedstrijden missen tegen Juventus en Alaves
Giovanni Simeone scoorde 4 goals voor Cagliari in 5 ronden van de Serie A
Coutinho raakte gewond aan de biceps van de dij.De middenvelder van Barcelona Philippe Coutinho is gewond. De Catalaanse club meldde dat de tests van vandaag schade aan de linker biceps van de 28-jarige Braziliaan aan het licht brachten. Barcelona heeft de herstelperiode niet gespecificeerd
Napoli en Gattuso willen het contract met twee jaar verlengen met een salaris van 1,9 miljoen euro plus bonussen. Napoli hoofdcoach Gennaro Gattuso mag bij de club blijven tot na het einde van zijn huidige contract, dat loopt tot de zomer van 2021. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn de partijen voornemens een nieuwe overeenkomst te ondertekenen voor twee seizoenen vóór Kerstmis. Het salaris van de coach is 1,9 miljoen euro plus bonussen. Er zal ook een optie zijn om het contract met een ander seizoen te verlengen. Er zij op gewezen dat de voorzitter van de club Aurelio De Laurentiis het idee om in het contract een compensatieclausule op te nemen voor een bedrag van 7 miljoen euro in geval van vroegtijdige beëindiging van de betrekkingen tussen de partijen, heeft afgewezen. Op dit moment staat Napoli op de vierde plaats in Serie A, met 9 punten in 4 wedstrijden (waaronder het spel met Juventus, waarbij de Napolitanen een technische nederlaag kregen). Vandaag staat de club tegenover Benevento in de vijfde ronde van het Italiaanse kampioenschap
Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om met Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag