Belgium

La pénurie d’enseignants s’est considérablement dégradée ces dernières années en Belgique

Sur base des derniers chiffres PISA collectés dans les pays les plus développés, l’étude montre que près de la moitié (43,5 %) des directeurs d’école en Belgique faisait état en 2018 d’un déficit d’enseignants dans leur établissement, contre 29,3 % en moyenne dans l’ensemble des pays de l’OCDE.

Ce chiffre témoigne d’une dégradation rapide de la situation chez nous puisqu’il n’était que de 33,9 % en 2015. On observe donc une augmentation de près de 10 points de pourcentage en trois ans à peine.

Selon cette même étude, un quart des directeurs d’école en Belgique estimait en 2018 que 25 % de leurs enseignants étaient peu ou mal qualifiés pour les cours qu’ils avaient à donner.

L’enquête de l’OCDE ne livre toutefois pas de chiffres distincts pour la Flandre ou la Fédération Wallonie-Bruxelles.

Si la Belgique fait figure de mauvais élève en matière de pénurie de profs, le pays n’est toutefois pas le plus mal loti.

Au Japon, ce sont 52 % des directeurs d’école qui se plaignent d’un manque d’enseignants, contre 56 % en Allemagne, et même 75 % chez nos voisins luxembourgeois.

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider