Belgium

La Belgique change sa stratégie de testing: des tests rapides viennent renforcer les PCR

Le test PCR, bien qu’il reste une composante essentielle, ne constitue plus le seul élément de la stratégie de testing décidée par les autorités sanitaires pour combattre l’épidémie de covid-19, a annoncé mercredi le commissaire du gouvernement en charge de la crise du coronavirus, Pedro Facon. Le test PCR restera cependant le standard en raison de sa fiabilité très élevée.

«Sur base d’études scientifiques, on voit que chez des patients qui présentent des symptômes, les tests antigéniques rapides sont presque aussi fiables que les PCR s’ils sont réalisés dans les cinq premiers jours de l’apparition des symptômes», a expliqué M. Facon, ajoutant que ces nouveaux moyens de dépistage devront être pratiqués, comme les PCR, par du personnel formé dans un environnement adéquat afin de garantir leur fiabilité.

Chez les patients sans symptômes toutefois, les tests antigéniques rapides sont moins fiables. Ils ne peuvent en tout cas pas être utilisés comme preuve concluante de l’absence d’une infection, souligne Herman Goossens, microbiologiste de l’université d’Anvers et responsable de la stratégie de testing du pays. En résumé, «les tests PCR nous disent que la personne a été infectée par le virus, mais le test antigénique nous dit que la personne est contagieuse.» Ainsi, une personne pourrait très bien être infectée comme démontré par le test PCR mais négative au test antigénique, et le lendemain devenir positive à ce dernier compte tenu de la croissance exponentielle du virus dans les voies respiratoires.

Cependant, les tests antigéniques peuvent avoir une place pour des épidémies dans les collectivités où les personnes sont moins vulnérables, par exemple dans les entreprises ou écoles. Parce que la circulation du virus y est plus importante, ils pourraient être utilisés en complément d’un test PCR des contacts à haut risque.

La liste des tests antigéniques rapides fiables est disponible sur le site de l’Agence fédérale des médicaments et des produits de santé (AFMPS).

Football news:

UEFA over de Euro in een land: elke stad zal zijn eigen scenario hebben
De FIFA en de UEFA zullen Superliga clubs verbieden deel te nemen aan toernooien onder hun eigen auspiciën.FIFA, UEFA en vijf andere continentale confederaties hebben een verklaring afgelegd over hun houding ten aanzien van het idee van de oprichting van een Europese Superliga. In het licht van de recente speculaties in de media over de oprichting van een gesloten Europese Superliga door sommige Europese clubs, willen wij herhalen en duidelijk maken dat een dergelijk toernooi niet zal worden erkend door de FIFA of de betrokken Confederatie. Bijgevolg mag elke club of speler die aan een dergelijk toernooi deelneemt niet deelnemen aan wedstrijden die door de FIFA of de betrokken Confederatie worden georganiseerd. De FIFA erkent het wereldkampioenschap voetbal als de enige Internationale clubcompetitie. De enige continental club competities die erkend worden door de FIFA zijn toernooien die georganiseerd worden door de respectieve confederaties. De universele beginselen van atletische prestaties, solidariteit, promotie en degradatie en subsidiariteit vormen de basis van de voetbalpiramide die het wereldwijde succes van het spel garandeert. Dankzij deze principes heeft voetbal een lange en succesvolle geschiedenis. Deelname aan Internationale en continentale competities moet altijd gewonnen worden op het terrein, aldus de verklaring. Onder auspiciën van de FIFA zijn het WK, de confederations Cup en de club world Cup. De UEFA is verantwoordelijk voor het organiseren van het Europees kampioenschap, de Champions League en de Europa League. Voetbal Super League 2025: teams alleen uit de top 5, licenties voor 3 jaar, schaak, oranje kaarten. De president van La Liga verteert het idee van een Super League niet. Hij zegt dat dergelijke projecten worden geboren in een bar om 5 uur, en geeft Perez
Mikel Arteta: Ozil heeft veel gedaan voor Arsenal, maar Ik wil het team in een andere richting sturen
Gladbach forward Embolo ontsnapte van een illegale partij via een raam naar het dak en verborg zich in een nabijgelegen appartement.De politie meldde details over een illegale partij die werd bijgewoond door Borussia Monchengladbach striker Breel Embolo. In een van de restaurants in Essen, die gesloten moest worden, verzamelden 23 mensen zich, Embol was onder hen. Volgens de politie ontsnapte de 23-jarige speler na de aankomst van de politie uit het restaurant via het raam naar het dak, van waar hij in het raam van een naburig appartement klom. De politie brak de deur van het appartement in en vond Embolo daar. Hij was alleen in de kamer. Daarom nemen we aan dat de persoon die ontsnapte Embolo was zei een politiewoordvoerder. Embolo werd uitgesloten van Borussia ' s bod voor de wedstrijd van de 17de Ronde van de Bundesliga tegen Werder (1-0). De club merkte op dat de beslissing werd genomen door het feit dat de speler het anti-coronavirus protocol schond
Simeone verandert Attico: hij speelt een hybride plan, geeft spelers meer vrijheid en gelooft in Suarez. De titel van de league is al lange tijd niet meer zo dicht bij elkaar gelegen.Attletico staat voor het eerst in vijf jaar stevig aan de leiding in La Liga. Real Madrid ligt maar vier punten achter, maar Simeone ' s kant heeft nog twee wedstrijden over. In potentieAttico draagt de buren maar liefst 10 punten - zo ' n reserve was zelfs niet in het kampioenschap seizoen. Vergelijkingen zijn logisch, maar deze Letico verschilt aanzienlijk van het team-2013/14
Villa defender doet mee aan Man City 's eerste doel: Ik heb nog nooit van zo' n regel gehoord. Nonsens
Pogba op 2:1 met Fulham: Ik zal altijd blij zijn met overwinningen en uitgangen op het veld