Belgium

L’UEFA a tranché: cinq changements en Ligue des Champions et Nations League cette saison

L’Union européenne de football (UEFA) a annoncé jeudi que la règle des cinq changements, mise en place à l’été après l’interruption des matches pour cause de crise sanitaire, serait appliquée cette saison en Ligue des Champions et Ligue des Nations, le cas de l’Euro restant lui à trancher.

« Jusqu’à cinq remplacements seront autorisés pour tous les matches de Ligue des Nations, barrages des qualifications à l’Euro, qualifications à l’Euro féminin, Ligue des Champions, Europa League et Ligue des Champions féminine », a énuméré l’instance européenne du football jeudi à Budapest, après la tenue de son comité exécutif.

Le rétablissement de cette règle, mise entre parenthèses pour le début de la Ligue des Nations en septembre, avait été demandé par plusieurs sélectionneurs pestant contre les cadences infernales postérieures à un été chargé en matches reprogrammés.

Celle-ci a été adoptée par plusieurs ligues nationales pour la saison 2020-2021, comme la ligue française, la ligue espagnole ou encore la ligue allemande. Mais pas la ligue anglaise, qui a décidé de revenir à la règle habituelle des trois changements.

Le syndicat mondial des joueurs (Fifpro) a immédiatement « salué » une décision qui « va aider à mieux gérer la charge de travail sans précédent à laquelle les joueurs vont faire face dans les prochains mois. »

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider