Belgium

L’astéroïde «2020 TG1» va frôler la Terre ce vendredi: de la taille de «Big Ben», il approche à une vitesse… de 48.000 km/h!

La NASA annonce l’événement sur son site internet : l’astéroïde, nommé « 2020 TG1 », va frôler la terre ce vendredi 23 octobre. Son passage devrait se faire durant la nuit, plus précisément à 04h49.

Sa taille ? Proche de celle du « Big Ben » de Londres ou encore de la « Statue de la liberté » de New York, soit près de 100 mètres de large. Selon l’agence gouvernementale américaine, l’astéroïde se déplace à une vitesse de 48.000 km/h. Si ces chiffres semblent plus qu’impressionnant, il n’en est rien pour les astronomes.

Lucie Maquet explique à Ouest-France que le « 2020 TG1 » reste « un tout petit astéroïde comparé à toute la population des astéroïdes ». Elle rappelle que certains font « des centaines voire plusieurs milliers de km de diamètre », et ajoute à propos de sa vitesse : « C’est une vitesse normale pour ce genre de population ».

Si aucun risque n’est à craindre, l’expert Florent Deleflie met toutefois en garde. « Au cours de la prochaine décennie, des objets passeront très près de la Terre, entre cette dernière et la Lune, c’est quelque chose dont on est certain ».

Football news:

Maradona is de beste dribbler met een fenomenaal aantal doelen en assists. Maar is het waar dat hij alleen Serie A won? Andrew Lesenok-over hoe Diego de geschiedenis van Napoli heeft veranderd
Italiaans kampioenschap. Juventus speelt Benevento, Atalanta Miranchuk tegen Verona, Inter naar Sassuolo
Ex-Manchester United verdediger Valencia verhuisde naar Mexico ' s Queretaro
Gerard Pique: Ik heb er altijd van gedroomd om President van Barca te worden, maar ik weet niet of het zal gebeuren. Neemt u deel aan de presidentsverkiezingen? Zeker niet bij de volgende verkiezingen. Ik ben nog steeds een speler dus ik kan niet deelnemen, maar je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren. Jullie weten allemaal dat ik een grote fan ben van Barcelona. Ik wil de club waar ik zoveel van hou op alle mogelijke manieren helpen, wat betekent dat ik me goed moet voorbereiden op de rol van President als Ik vind dat ik in de toekomst kan bijdragen. Zo niet, dan zal ik dit standpunt niet inroepen. Ik zal in de toekomst een beslissing nemen, Ik heb er altijd van gedroomd, maar ik weet niet of het zal gebeuren gaf Pique toe
Verheug je en geniet van het leven in deze middelmatige tijd. Denk aan de grote zinnen Maslachenko-join
De ex-Manchester City verdediger Lescott heeft zijn carrière hervat bij de racing Murcia van de Spaanse 4e divisie
Lampard op Chelsea vs Tottenham match: we vechten voor leiderschap, het spel zal belangrijk zijn. Maar er is nog een lange weg te gaan. Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn verwachtingen voor de komende Premier League wedstrijd tegen Tottenham. Na 9 ronden deelt Tottenham de eerste plaats met Liverpool met 20 punten, Chelsea en Leicester hebben 2 punten minder. Chelsea tegen Tottenham is toch een speciale wedstrijd, want het is een Derby. Ik weet wat het is