Belgium
An article was changed on the original website

Koningin Mathilde fietst (redelijk) incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsers

Brussel -

Honderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. Ook koningin Mathilde was daar bij.

De wedstrijd van 40 kilometer doorkruiste verschillende gemeenten in de hoofdstad en liep rond 14 uur af aan Dikke Linde, nabij het Atomium in Laken. Mathilde fietste met een stadsfiets redelijk incognito tussen de massa, met een (heel) lichtroze shirt, zonnebril én uiteraard ook met helm. Dat onze koningin ook meedoet, is niet zo heel verrassend. Mathilde fietst namelijk graag. Vorig jaar deed Mathilde al eens mee met BXL Tour. En ook tijdens autoloze zondagen hebben we haar al vaak op de fiets in onze hoofdstad gezien.

Mathilde ontmoette ook Eddy Merckx

(lees verder onder de video en Facebookpost)

Naar aanleiding van BXL Tour waren verschillende verkeersassen in het Brusselse afgesloten. In de aanloop naar de Tourstart in Brussel begin juli, staat de BXL Tour in het teken van de Ronde van Frankrijk. Het parcours was deels gelijk aan dat van ploegentijdrit van de Tour op 7 juli, daags na de openingsetappe. En wielerlegende Eddy Merckx zelve gaf om 9.30 uur het startsein voor de “Masters”-wedstrijd (60km) en een uurtje later voor de “Cyclo”-categorie (40 km). De Kannibaal won 50 jaar geleden zijn eerste van vijf Rondes.

De deelnemers konden vanaf 8.30 uur terecht in het Park van Brussel, tegenover het Koninklijk paleis, voor een ontbijt. Bij de aankomst in Laken zijn verschillende activiteiten voorzien, onder meer rond fietsherstellingen of het personaliseren van de fiets. Het grote publiek kan er ook de elektrische step uitproberen of een tentoonstelling van fietsen in bamboe bezoeken.

Tijdens de BXL Tour wordt dit jaar het Belgische Kampioenschap “Amateurs & Masters” gereden. Eddy Merckx zal in Laken de trofeeën uitdelen.

Koningin Mathilde fietst (redelijk) incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsers
Foto: Koninklijk Paleis

Football news:

Barcelona voor 4,5 miljoen euro zal 70% van de rechten op 19-jarige forward Sao Paulo Maya kopen
Martin Ødegaard: Sociedad wil meedoen aan de Champions League is een droom. Het is moeilijk om tegen Real Madrid en Barca te vechten, maar we kunnen tegen de rest vechten
Newcastle FC is een Engelse voetbalclub uit Longstaff. Zijn salaris zal met meer dan 30 keer stijgen
Milan defender Duarte raakte gewond. Dit is de tweede blessure in de club na het hervatten van de training
Lyon kocht Toko-Ekambi van Villarreal voor 11,5 miljoen euro
Porto coach: wedstrijden zonder fans zijn als salade zonder dressing. Zonder azijn, olie en zout – niet hetzelfde
Newcastle defender Yedlin: wij eisen niet dat het leven van zwarten belangrijker is dan het leven van blanken. Om als gelijken behandeld te worden