Belgium

Koning weigert ontslag: preformateurs Lachaert en Rousseau krijgen nog twee dagen de tijd

Koning Filip heeft het ontslag van preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) geweigerd. De twee hadden hun ontslag aangeboden na een middag vruchteloos onderhandelen over de vorming van een nieuwe federale regering. De vorst heeft de twee partijvoorzitters gevraagd hun werkzaamheden verder te zetten en ten laatste op woensdag opnieuw verslag uitbrengen.

Preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) hebben vanmiddag hun ontslag aangeboden aan koning Filip, maar die heeft dat geweigerd. 

De twee partijvoorzitters werden om iets na 17 uur door de koning ontvangen ontvangen om verslag uit te brengen van hun opdracht, maar verlieten om 18 uur het paleis zonder commentaar te geven aan de media die hadden postgevat aan de poorten.

Bekijk hier de beelden waarop te zien is hoe Lachaert en Rousseau het paleis verlaten: (Lees verder onder de video) 

Plan was om vandaag een formateur aan te duiden, die dan de opdracht zou krijgen om een nieuwe federale regering te vormen, 484 dagen na de verkiezingen.

De onderhandelingen tussen de zeven partijen (PS, SP.A, Ecolo, Groen, CD&V, Open VLD en MR) waren vanmiddag, rond het middaguur, opnieuw opgestart nadat ze gisteravond waren afgesprongen.   

Bron van de hoogspanning bij de onderhandelaars was MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Zijn opstelling aan de onderhandelingstafel en verklaringen - waarin hij niet enkel PS-voorzitter Paul Magnette bruuskeerde maar ook bleef vasthouden aan Sophie Wilmès als premier van de volgende regering - zorgde eerder vandaag voor een onverzoenlijke houding bij de socialisten.

De SP.A was vanochtend van mening dat de MR weg van de onderhandelingstafel weg moest. Hét grote probleem was dat Open VLD MR niet wilde lossen.

Football news:

Barcelona maakt zich zorgen over de vorm van het doel. De club is van mening dat hij niet genoeg heeft gewerkt op vakantie
Laporte werd ondersteund door Van Dyck: Sorry, bro. Geen geluk, ook al zijn we rivalen ... Manchester City verdediger Emeric Laporte steunde de Liverpool speler ... Sorry, bro. Ik wens u veel succes en een spoedig herstel. Geen vreugde, niets plezierigs, ook al zijn we rivalen 💪 twitterde de Fransman. Van Dijk zal geopereerd worden. De club kondigt geen herstelperiode aan. Het is onwaarschijnlijk dat Van Dijk dit seizoen zal spelen. Liverpool vraagt om uitleg over VAR ' s werk, fans om Pickford te straffen (Carragher kwam voor hem op)
Messi is de beste ter wereld. Hij is altijd een stap voor op de rest. Lautaro Martinez heeft veel gesproken over de Lionel Messi van Barcelona. Ik ken Messi meer als partner in het Argentijnse nationale team dan als rivaal op het voetbalveld. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu en in de toekomst nog eens: Messi is de beste speler ter wereld. Het feit dat hij een Argentijn is maakt ons trots op hem en wij proberen altijd van hem te leren. Ik denk dat het op een ander niveau is. Hij begrijpt voetbal op een andere manier en is altijd een stap voor op iedereen, citeerde Clarin Lautaro als gezegde
Het stadion van Letico werd roze geschilderd in het kader van de campagne ter bestrijding van borstkanker. Het stadion van de atleten, Wanda Metropolitano, werd roze geschilderd om iedereen te steunen die borstkanker bestrijdt, zei de club in een verklaring
Frank Lampard: niets is makkelijk in de Champions League. Dit is een geweldig platform om nieuwe dingen te leren
Ronaldo werd niet opgenomen in het Juve-bod voor de wedstrijd tegen Dynamo Kyiv
Bruno over de rol van kapitein: ik had het niet verwacht. Morgen gaat het niet om mij, maar om het team. Iedereen zou een leider