Belgium

Kind dat uit kanaal in Anderlecht werd gered alsnog overleden

De jongen die donderdagnamiddag in de Brusselse gemeente Anderlecht uit het kanaal werd gered, is later alsnog overleden.

De lokale politie bevestigt een bericht van VRT Nieuws hierover. Volgens de eerste gegevens van het onderzoek zou de jongen samen met enkele vriendjes in het water gesprongen zijn, maar kon hij niet zo goed zwemmen.

De Brusselse brandweer was donderdagnamiddag omstreeks 16 uur verwittigd dat er in Anderlecht een jongen van een jaar of tien in het kanaal was terechtgekomen, ter hoogte van de Vaartdijk. Meteen werden de nodige brandweermiddelen, duikers en medische hulp ter plaatse gestuurd.

Bij aankomst doken drie brandweermannen het water in om te beginnen zoeken naar de drenkeling. Toen de duikers aankwamen, gingen ook zij meteen het water in. Een duiker vond de jonge drenkeling kort nadien op de bodem van het kanaal.

De jongen werd uit het water gehaald en op de kade gereanimeerd, waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet