Belgium

Kevin De Bruyne staat minstens twee weken aan de kant na tik in duel met Aston Villa

Manchester City zal Kevin De Bruyne enkele weken moeten missen met een hamstringblessure. De Rode Duivel moest woensdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa op het uur noodgedwongen naar de kant.

Coach Pep Guardiola haalde De Bruyne na 59 minuten naar de kant bij een 0-0 stand, na een duel met Jack Grealish. Man City won uiteindelijk met 2-0.

City communiceerde nog niet officieel over de ernst van de blessure voor KDB. Guardiola gaf na de wedstrijd wel aan te vrezen dat zijn sterkhouder een spierblessure in het been opliep. “Kevin legde zijn hand op zijn been, dus ik dank dat het een spierblessure is. Het is normaal. Deze dingen gebeuren met deze hoeveelheid wedstrijden”, zei de Spanjaard.

Een dag later blijkt dat de Bruyne een blessure aan z’n hamstrings heeft opgelopen. Hij staat minstens twee weken aan de kant. Al kan dat ook langer zijn, klinkt het in zijn entourage.

Kevin De Bruyne staat minstens twee weken aan de kant na tik in duel met Aston Villa
Foto: EPA-EFE

De Rode Duivel zal daardoor zeker de bekerwedstrijd tegen Cheltenham moeten missen. Plus de competitiematchen tegen West Brom, Sheffield United en Burnley. Of hij de topper tegen Liverpool (7/2) haalt, is een groot vraagteken.

De Bruyne zit dit seizoen aan drie goals en vijftien assists in 23 optredens voor de Cityzens, die tweede staan in Engeland met een match minder dan leider Man United.

Football news:

Manchester United heeft niet verloren 20 opeenvolgende wedstrijden weg van huis in de Premier League. Tot Arsenal ' s record van 7 wedstrijden
Pioli op 2-1 Met Roma: Milaan had meer kunnen scoren
Simeone herhaalde Aragones record voor overwinningen (308) met Atletico, hebben gespeeld 100 wedstrijden minder
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United krijgt geen penalty na een maand of twee geleden was er een ophef over. Coaches invloed scheidsrechters
Klopp op 2:0 Sheffield: velen hebben afgeschreven van de rekeningen van Liverpool. We moeten winnen, we kunnen niet naar de Champions League zonder het
Milan scoorde hun 15e strafpunt van het seizoen in de Serie A - de meest in de competitie. Voordat het record-drie 11-meter
Liverpool scoorde 7.000 Ste doelpunt in de hoogste divisie van Engeland - alleen Everton heeft meer