Belgium

Joodse school week dicht, kinderen mogen pas terug als ze zich hebben laten testen

De school Jesode-Hatora Beth-Jacob blijft minstens een week dicht.   — ©  Jan Van der Perre

Antwerpen -

Kinderen van de Jesode-Hatora Beth-Jacob, de Joodse school in Antwerpen die gesloten wordt vanwege een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus, mogen na de heropening niet terugkeren als ze zich niet hebben laten testen. Dat heeft het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) aan de ouders laten weten.

De school in de Lange van Ruusbroecstraat was vorige week al preventief gesloten nadat de zeer besmettelijke Britse mutant er was opgedoken in verschillende afdelingen. Uit een grote testing, vorige week donderdag, was gebleken dat nog meer kinderen besmet zijn en daarop werd zondag beslist dat de school minstens een week dicht blijft. Alle leerlingen worden in quarantaine geplaatst tot eind januari.

Dat houdt concreet in dat zij thuis moeten blijven, of ze nu ziek zijn of niet. Ze mogen enkel voor uiterst noodzakelijke verplaatsingen naar buiten, bijvoorbeeld om naar de dokter te gaan, en mogen geen bezoek ontvangen. In geval van besmetting moeten ook alle huisgenoten in quarantaine.

De directie van de Jesode-Hatora Beth-Jacob bracht zondag alle ouders via mail op de hoogte van de sluiting. Eén van de redenen daarvoor, luidde het in de mail, was dat een deel van de ouders had geweigerd hun kind te laten testen. Komende donderdag zal er opnieuw worden getest. “Wie zich niet laat testen, wordt als positief beschouwd en kan niet terugkeren naar school”, laat het CLB aan de ouders weten.

In tussentijd zal de school naar eigen zeggen haar best doen o afstandsonderwijs voorzien. De directie hoopt komende zondag weer te kunnen openen.

MEER OVER Coronavirus

Terug naar boven

Menu
Index
Index

Football news:

Carlos Bianchi: Messi is nog steeds in staat om het hele team te dribbelen in een aantal wedstrijden. Hij is uniek, zoals Ronaldo en Zlatan
De echte wereld wacht op de vooruitgang van de jongen in het arsenaal. In Madrid rekenen ze op hem
Pep over de kalender: Dit is geen excuus, maar een voorrecht. De Premier League daagt ons uit en we moeten het accepteren
Messi staat meer open om in de bars te blijven dan ooit tevoren. Hij houdt niet van de geruchten over PSG
Doel Mbappe bars uitgeroepen tot beste in de eerste wedstrijd 1/8 finale van de Champions League, ball Fat - 3e
Tuchel pro 1:3 met PSG uit Manchester United in de Champions League: de ergste nederlaag in mijn carrière. Ik voelde me alsof ik in het donker was twee dagen na de wedstrijd
Jurgen Klopp: er komt geen grote herschikking in Liverpool. Deze ploeg heeft dit seizoen nog nooit samen gespeeld