Belgium

Joodse school in Antwerpen preventief gesloten na grootschalige testing

De Jesode-Hatora Beth-Jacob, de grootste erkende Joodse school in ons land, blijft vrijdag preventief gesloten. Er zijn nog onvoldoende resultaten bekend na de grootschalige coronatesting van donderdag.

De schooldirectie verwittigde donderdagavond alle ouders via mail dat de school in de Lange van Ruusbroecstraat vandaag (vrijdag, red.) preventief gesloten blijft. Dat werd beslist na overleg met het CLB en het stadsbestuur. “Er zijn nog onvoldoende resultaten bekend om op dit moment een correcte analyse te kunnen uitvoeren. Daarom werd er besloten om als preventieve maatregel de school te sluiten”, zo zegt de directie in de mail.

Eens alle resultaten binnen zijn, hoopt de directie een beter overzicht te hebben over de te nemen maatregelen. De directie drukte eerder deze week nog de hoop uit om open te blijven. “Indien de school nu gesloten wordt, is de kans groot dat de sluiting in ieder geval tot en met de krokusvakantie zal voortduren”, klonk het toen.

De testing van donderdag kwam er uit vrees voor een corona-uitbraak op de school. De afgelopen weken werden in verschillende afdelingen van de school, zowel bij de jongens als bij de meisjes, coronagevallen geconstateerd. Een interventieploeg van het UZA voerde de tests uit.

Donderdag riep de stad Antwerpen nog 6.500 inwoners van twee wijken in de postcode 2018 op om zich dit weekend en maandag te laten. In die buurten, waar veel joodse Antwerpenaars wonen, steeg het aantal coronabesmettingen vier keer meer dan het stedelijke gemiddelde.

 jtp

Football news:

Sociedad coach op de loting met Real Madrid: als we met 2-0 hadden gescoord, was alles anders geweest. Eerlijk resultaat
Alleen Raul en Casillas waren jonger dan Vinicius toen ze speelden hun 100e wedstrijd voor Real Madrid
Zidane op de loting met Sociedad: we verloren twee punten. We hadden duidelijke momenten in de eerste helft
Wolverhampton verdediger Kilman is klaar om te spelen voor het Oekraïense nationale team. Eerder werd gemeld dat hij kan kiezen Rusland
Pochettino op de nieuwe remontade met Barca: in het voetbal is zelfs het ondenkbare mogelijk, maar we zijn positief
Real Madrid brak een 5-game winning streak met een gelijkspel met Sociedad
Neymar zal waarschijnlijk de wedstrijd van Barcelona missen. PSG wil geen risico nemen