Belgium

“Historische” deal tussen Israël en Verenigde Arabische Emiraten: hoezo, “historisch”? “Pure retoriek, show, theater: dit leidt niet tot meer vrede”

“Historisch!” toeterde de Amerikaanse president Trump donderdag op Twitter toen hij meldde dat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten officieel diplomatieke relaties gaan aanknopen. “Het klopt dat de Emiraten de eerste Golfstaat zijn die dat doen”, zegt professor Dries Lesage, verbonden aan het Instituut voor Internationale Studies van de Universiteit Gent. “Maar dit leidt zeker niet tot meer vrede in de regio. Dit heeft geen effect op de Palestijnse kwestie.”

Het joodse Israël ligt midden in de Arabische wereld, en voert dan ook nog eens constant strijd met Palestina, waarvan het de gebieden op de Westelijke Jordaanoever wil annexeren. Israël heeft dus weinig ...

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet