Belgium

Hackers stelen 2,3 miljoen dollar van Republikeinen in Wisconsin

Volgens de Republikeinen van de Amerikaanse staat Wisconsin hebben hackers 2,3 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) van de partij gestolen. De partijafdeling schakelde de federale politie (FBI) in, zei voorzitter Andrew Hitt donderdag in een gesprek met de conservatieve zender Fox News.

De inbraak in het IT-systeem werd vorige donderdag opgemerkt. Het gestolen geld moest voor de aanzuivering van openstaande rekeningen dienen, zei hij.

De hackers sloegen hun slag door middel van phishing. Daarbij worden bijvoorbeeld via fictieve e-mails logingegevens ontfutseld aan internetgebruikers. Vier jaar geleden verkregen vermoedelijk Russische hackers met deze methode toegang tot e-mails van de Democraten, die ze kort voor de presidentsverkiezingen bekendmaakten.

In de noordelijke staat Wisconsin, niet ver van de grens met Canada, haalde Donald Trump in 2016 een nipte overwinning. Nu ligt zijn Democratische uitdager Joe Biden op kop in de peilingen.

“Hoewel een groot bedrag gestolen werd, loopt onze campagne met volle inzet en alle middelen verder, om te verzekeren dat president Donald J. Trump op 3 november wint in Wisconsin”, deelde de partij mee.

Football news:

Flick over 3:1 met Stuttgart: we begrijpen dat Voor zo ' n spel we geen prijzen voor schoonheid zullen krijgen, maar Bayern bereikt resultaten
Cloud heeft 112 droge games van de 200 voor Attico in La Liga. Dit is een record. Jan Oblak speelde zijn 200ste La Liga-wedstrijd in Madrid. In deze tijd, heeft hij 112 games zonder het opgeven van doelen - een record figuur. Onder de goal-keepers die voor Letico hebben gespeeld, heeft alleen Abel Resino de 200-Spels in La Liga bereikt. Hij heeft 243 optredens voor de club, waarvan 94 droog
Mahrez op Burnley ' s hattrick: de derde goal is de beste-ik scoor niet vaak met mijn hoofd. Maar de overwinning van de stad is belangrijker
Mourinho tegen Chelsea is altijd machtig. Hoe zal het deze keer zijn? Lampard is de volgende. Ben je zeker van je keuze?
Real Madrid is de leider van de studenten in de top 5 competities. Spanje domineert over het algemeen, en de leverancier uit Duitsland is alleen Stuttgart
Thomas Muller: wat zeggen ze, je moet jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke? Stuttgart is geen Stoke, maar hun team is goed. Wat zeggen de Britten? Moet je jezelf bewijzen op een winderige avond in Stoke?
Atletico won de zesde opeenvolgende wedstrijd in La Liga, een winless streak - 25 wedstrijden