Belgium

Groen-Kamerlid Jessika Soors wordt politiek directeur en woordvoerster van staatssecretaris Sarah Schiltz

Jessika Soors verlaat het federale parlement en word politiek directeur en Nederlandstalig woordvoerster van Ecolo-staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz.

‘Ik stap niet uit de politiek, maar ik stap in het beleid’, schrijft Soors in een mededeling, waarin ze erkent dat het ‘geen eenvoudige keuze was’. Soors werkte in Vilvoorde als deradicaliseringsambtenaar toen ze in 2019 de Vlaams-Brabantse Kamerlijst voor Groen trok en verkozen raakte.

Ook haar nieuwe baas, Sarah Schlitz is vrij nieuw in de nationale politiek. Ze werd in oktober Kamerlid voor Ecolo in opvolging van Muriel Gerkens en raakte het jaar nadien herverkozen.

Soors wijst erop dat de komende jaren bepalend zullen zijn voor de toekomst van ons land. ‘Met de opkomst van extreemrechts en groeiende antipolitiek, zijn de uitdagingen op het vlak van gendergelijkheid, gelijke kansen en diversiteit zeer groot. Mijn inhoudelijke expertise is wat me in de politiek heeft gebracht. Nu grijp ik de kans om net rond die thema’s aan het beleid te werken. Sarah en ik werkten al samen rond deze thema’s in het parlement. Nu krijgen we de kans om het beleid ook echt te gaan bepalen’, schrijft ze nog.

Football news:

Bulykin op de kansen van Loko om de Europa League play-offs te bereiken: het zal zeer moeilijk zijn om iets te doen
Joao Felix: Letico missen Suarez en Costa
Loko wist niet wat te doen toen Red Bull voor het eerst scoorde. Naumov, ongeveer 1:3
Gasperini over Atalanta: we zullen met een klein voordeel naar Amsterdam gaan
Striker Berisha van Salzburg: we waren beter dan Loko en verdienden het om te winnen
Pep on city 's eerste plaats in de Champions League groep: we speelden heel goed in alle wedstrijden
Shakhtar defender Vitao op 2:0 met Real Madrid: het belangrijkste is niet te hoog te vliegen in de wolken