Belgium

Groei nieuwe besmettingen blijft vertragen, aantal overlijdens zit in de lift

  ©  Photo News

De groei van het aantal nieuwe coronagevallen in België blijft verder vertragen, maar het aantal nieuwe overlijdens zit in de lift. Mogelijk heeft dat te maken met de hitte.

In de periode van 4 tot 10 augustus raakten gemiddeld 605,7 mensen per dag besmet met het coronavirus. Het gaat om een stijging met 9 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, zo blijkt vrijdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 76.191 mensen positief.

Terwijl het aantal nieuwe besmettingen zich dus al enkele dagen lijkt te stabiliseren, loopt het totale aantal overlijdens als gevolg van COVID-19 in ons land op naar 9.916. Dat zijn er 16 meer dan wat donderdag door Sciensano werd gemeld. In de periode van 4 tot 10 augustus overleden gemiddeld elke dag 5,3 patiënten, een toename met 95 procent op weekbasis.

Begin deze week is het aantal overlijdens door het coronavirus plots gestegen. Een specifieke oorzaak daarvoor is voorlopig onduidelijk, maar mogelijk speelt de hittegolf van de voorbije dagen een rol. Dat zei epidemioloog Brecht Devleesschauwer van gezondheidsinstituut Sciensano donderdag al.

De ziekenhuisopnames stegen in dezelfde periode met 15 procent naar een gemiddelde van 28,3 opnames per dag. Donderdag lagen er 309 COVID-19-patiënten (+8) in het ziekenhuis. Zo’n 74 patiënten (-2) bevonden zich op intensieve zorgen, waarvan er 42 (+2) moeten worden beademd.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet