Belgium

Gewapende mannen kapen helikopter en dwingen pilote om boven Brusselse gevangenissen te vliegen

Drie gewapende mannen hebben in Deurne een helikopter gekaapt en de pilote gedwongen om naar de Brusselse gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis te vliegen, vermoedelijk voor een ontsnappingspoging. Maar die is kennelijk mislukt. De drie kapers werden aan de grond gezet en zijn nog op de vlucht. 

Het verhaal begon op de luchthaven van Deurne, bij Antwerpen, waar drie gewapende mannen een helikopterpilote bedreigden en de opdracht gaven om richting de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis in Brussel te vliegen, vermoedelijk voor een ontsnappingspoging.  

De drie verdachten, Nederlandstalige mannen, zouden een poos geleden het heli-bedrijf hebben gecontacteerd, onder het voorwendsel dat ze een rondvlucht wilden boeken om foto's te maken. 

Beelden

De helikopterpilote, bedreigd met een wapen, is effectief tot boven de gevangenissen gevlogen, die vlak naast elkaar liggen. Maar doordat de helikopter een lange tijd laag boven de gevangenissen bleef hangen, heeft die de aandacht getrokken, waardoor  het toestel onverrichter zake is weggevlogen. 

Een opmerkzame twitteraar filmde hoe de helikopter boven de gevangenis hing:  (lees verder onder de tweet)

De helikopter zette koers naar Hélécine, , in Waals-Brabant, waar het toestel is geland op een carpoolparking. Daar zijn de drie gewapende mannen uitgestapt. Vervolgens is de pilote doorgevlogen naar de luchthaven van Melsbroek, waar nu een sporenonderzoek plaatsvindt. 

Gevangenen geteld

Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen, zegt dat er geen gevangenen ontsnapt zijn uit de Brusselse gevangenissen. "We hebben de gedetineerden in alle gevangenissen nageteld en nergens ontbreken personen. Alle verdere activiteiten binnen de gevangenissen zijn vandaag opgeschort."

Football news:

Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten