Belgium

Gemeente deelt aan alle inwoners krediet uit om te gebruiken bij lokale zaken: “Steuntje in de rug”

Schilde -

Alle inwoners van Schilde (bij Antwerpen) krijgen nog deze maand een slimme betaalkaart in de bus die enkel werkt bij de 263 lokale handels- en horecazaken. Op die kaart staat ook een cadeautje van 10 euro per bewoner die op dat adres is ingeschreven, te consumeren binnen de drie maanden.

“De gemeente wil haar inwoners en handelaars in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken. Lokaal winkelen is daarbij meer dan ooit de boodschap”, zegt schepen van lokale economie Marian Van Alphen. En dat mag wat kosten: 200.000 euro alles samen. Elke inwoner krijgt een Unity Card in de bus, een slimme betaalkaart die zo ingesteld is dat ze enkel bij bepaalde types handelszaken in een afgebakend gebied werkt. Schilde is de eerste Vlaamse gemeente die met deze innovatie van de Brusselse fintech-bedrijven Loyaltek en Paynovate aan de slag gaat. Het gaat om een Europese primeur, aldus Loyaltek-oprichter Robert Masse.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet