Belgium

Geheime ontmoeting tussen N-VA en PS

De informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben zondag een geheime ontmoeting georganiseerd tussen vertegenwoordigers van PS en N-VA. Wat het resultaat is van die bijeenkomst, is niet bekend.

Coens en Bouchez worden maandagmiddag op het Paleis verwacht om er bij de koning verslag uit te brengen van hun werkzaamheden ter voorbereiding van de vorming van een nieuwe federale regering. Veel vooruitgang lijken ze nog altijd niet geboekt te hebben, maar ze kunnen koning Filip nu wel melden dat ze een delegatie van N-VA en van PS rond de tafel gekregen hebben. Dat meldde Het Nieuwsblad en is ook aan onze redactie bevestigd.

Wat de ontmoeting heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Mogelijk willen de informateurs nu kijken of er een mogelijkheid bestaat om formatiegesprekken met de twee partijen te beginnen. Normaliter loopt de informateursopdracht van Coens en Bouchez tot 28 januari.

Zondagmorgen liet PS-kopstuk Paul Magnette nog verstaan dat zijn partij altijd bereid is geweest met N-VA te praten ‘indien de partij van mening verandert over een socialer beleid’. ‘Maar behalve symbolische uitspraken op hun grote meeting heb ik nog niets gezien’, voegde hij daar wel meteen aan toe.

Football news:

PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd
Suarez weende op een afscheids persconferentie in Barca