Belgium

Geen bezoek meer toegelaten in Antwerpse ziekenhuizen

In de provincie Antwerpen wordt vanaf vrijdag op enkele uitzonderingen na geen bezoek meer toegelaten in de ziekenhuizen. Dat bevestigt het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

‘We moeten er alles aan doen om de veiligheid van onze patiënten én medewerkers te vrijwaren’, zegt woordvoerder van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) Tom Van de Vreken. ‘De verspreiding van het virus door bezoekers tegengaan is een van de maatregelen die we daarvoor kunnen treffen.’

Ook het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) bevestigt dat de verstrenging er komt. Elk ziekenhuis kan wel nog uitzonderingen voorzien, zoals dat ook tijdens de eerste coronagolf gebeurde. Het UZA laat weten dat het ook de nodige inspanningen levert om digitaal contact tussen patiënten en hun naasten maximaal mogelijk te maken.

De beslissing werd volgens de ziekenhuizen genomen in het kader van provinciaal crisisoverleg, naar aanleiding van de alarmerende besmettings- en opnamecijfers van de laatste dagen. Hoe lang de maatregel zal gelden, is nog niet duidelijk.

Strikt de regels volgen

Bij ZNA worden uitzonderingen voorzien voor onder meer materniteits- en pediatrieafdelingen, intensieve zorg en palliatieve zorg. Ook in andere ziekenhuizen zouden gelijkaardige uitzonderingen worden voorzien. Voor meer praktische informatie kan het publiek terecht op de websites van de verschillende ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen.

Intussen scharen de Kempense ziekenhuizen zich achter de dinsdag gepubliceerde open brief van de ziekenhuizen in de stad Antwerpen en omgeving. Daarin wijzen ze op de impact van de nieuwe coronagolf op het personeel en stellen ze dat de voorspelde verdubbeling van het aantal covid-patiënten bijzonder moeilijk op te vangen valt. Ze vragen daarom met de grootste aandrang om de regels strikt te volgen.

Football news:

Kroos over de nederlaag van Shakhtar: uiteindelijk ontbrak het ons aan vertrouwen dat we terug konden winnen
Zinedine Zidane: ik denk niet aan pensionering.Real Madrid Coach Zinedine Zidane deelde zijn gedachten over de nederlaag tegen Shakhtar. Ik denk niet aan pensionering. We hebben het moeilijk. Slechte periode vanuit het oogpunt van de resultaten. Dit is een realiteit, maar we moeten verder gaan. We wisten dat de finale vandaag op ons wachtte, en we hebben ons er goed op voorbereid. De eerste helft was geweldig, we verdienden een doelpunt, maar we konden niet scoren. Er is nog één wedstrijd en je moet winnen. Ik heb de kracht, en Ik zal alles geven, zoals altijd, zoals alle spelers. In de laatste ronde van La Liga verdienden we het niet om te winnen, maar vandaag niet. Je moet je hoofd opsteken en nadenken over de volgende wedstrijd. We hebben geen andere keus. Er waren veel momenten. Maar vandaag zetten we hoge druk, pikte veel doelen op, creëerde kansen. Het enige wat we niet eerst konden scoren, wat het spel makkelijker zou hebben gemaakt. We moeten deze situatie aanpakken. We zullen hard blijven werken en geloven in wat we doen. Dit is een moeilijk moment, maar we moeten ons karakter en trots tonen. We verdienden het niet om te verliezen vandaag, het is erg teleurstellend. We zullen de laatste wedstrijd moeten winnen, want vandaag hebben we gefaald. Wij zullen geloven en wij zullen vechten zei Zidane
Loko verloor zelfs de derde plaats. Salzburg verpletterde de ploeg met 5 centrale verdedigers. Er Was een kleine kans op de Europa League. Toen Loko de line-up aankondigde, voelde ik me een beetje ongemakkelijk. We wisten dat Smolov, Miranchuk, Barinov en Lysov niet zouden spelen vanaf de eerste minuten, maar een uur voor de wedstrijd, de club vertelde ons over de dubieuze tests van Krykhovyak en Kulikov - nog een min twee. Op de basis kwamen 5 nominale centrale verdedigers: Murilo, raikovich, Lystsov, CHorluka en Magkeev (gespeeld in de ondersteuning, maar kon naar beneden). Alles werd besloten in de eerste helft, die volledig de controle over Salzburg had: hij hield de bal op het strafgebied van iemand anders, zocht naar kansen en stond helemaal geen tegenaanval toe. Soms begon ik te drukken in het centrum - en het bleek succesvol. In de 17e minuut scoorden de bezoekers na een snelle aanval, maar het doelpunt werd geannuleerd door een duidelijke offside. Loko controleerde de bal alleen met toestemming van Salzburg. Verschillende keren kwamen de gastheren in de buurt van iemand anders strafgebied, maar kwamen niet met iets. Het machtsevenwicht weerspiegelt perfect de statistieken van stakingen in de eerste 45 minuten-11:2 ten gunste van de Oostenrijkers. Bovendien maakte Loko hun twee slagen na het opgeven van een doel en in een aanval (na een hoek, Murilo sloeg hen, dan ze Luiz uit de straflijn. Beide keren was het gevaarlijk)
Ronaldo won de Golden Foot-2020, Agnelli-Golden Foot Prestige-2020
Schurrle en Goetze zullen investeren in een bedrijf dat marihuana produceert voor medische doeleinden
Mircea Lucescu: met Ronaldo komt Juventus tot leven. Cristiano heeft charisma, het is een bepalende speler
Alisson zal niet spelen met Ajax als gevolg van een heupblessure