Belgium

Geen bezoek meer in Antwerpse ziekenhuizen: "Harde maar noodzakelijke maatregel"

Vanaf morgen is er geen bezoek meer toegelaten in de ziekenhuizen in provincie Antwerpen. Dat zijn de Antwerpse ziekenhuizen onderling overeengekomen. De maatregel komt er als gevolg van de sterke stijging van de coronabesmettingen. De ziekenhuizen hebben nu vooral de handen vol met de verzorging van de coronapatiënten.

Die Antwerpse ziekenhuizen hebben na een overleg besloten om geen bezoek meer toe te laten. Volgens Tom Van de Vreken van het Antwerps ziekenhuisnetwerk ZNA is de maatregel noodzakelijk. "We moeten alles in het werk stellen om onze patiënten te kunnen verzorgen. Dat betekent ook dat we de verspreiding van het virus in het ziekenhuis moeten kunnen afremmen, in het belang van onze patiënten en onze medewerkers. Het is een harde maatregel, maar een noodzakelijke."

Uitzonderingen

Er zijn wel uitzonderingen op de maatregel voor de materniteiten, de kinderafdelingen en de palliatieve afdelingen in ziekenhuizen. Ook bij patiënten die aan het levenseinde komen, blijft er bezoek mogelijk. Een arts kan ook een uitzondering toestaan in bepaalde omstandigheden, en dan wordt de familie verwittigd. "Het gaat dan om situaties waarbij het team en de arts vinden dat bezoek echt nodig is, bijvoorbeeld als iemand heel snel achteruitgaat", legt Van de Vreken uit.

We rekenen op de medewerking van de bevolking om zo een dam op te werpen tegen het virus

De ziekenhuizen moeten nu alle zeilen bijzetten om op te schalen naar fase 2A (een fase waarin 60 procent van de bedden op intensieve zorg voor coronapatiënten worden vrijgehouden) , om de toevloed aan coronapatiënten op te vangen. "Het is nu al erg druk", zegt Van de Vreken. "We hebben dubbel zoveel personeel nodig om covidpatiënten te verzorgen, dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om genoeg mensen te vinden."

"Voorlopig kunnen we dat nog wel aan", besluit Van de Vreken. "Daarom besloten we dat vanaf morgen geen bezoek meer mogelijk is. We rekenen op de medewerking van de bevolking om zo een dam op te werpen tegen het virus."

Football news:

Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca