Belgium

Franse regisseur verhoord na beschuldigingen actrice Adèle Haenel

De Franse regisseur Christophe Ruggia (55) moet voor de onderzoeksrechter verschijnen nadat de Franse actrice Adèle Haenel hem van grensoverschrijdend gedrag had beschuldigd.

De Franse regisseur Christophe Ruggia werd dinsdagochtend opgepakt op grond van de beschuldiging van aanranding van een minderjarige actrice, zo bevestigde het parket van Parijs. Vandaag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter.

Woensdag vond volgens Le Monde al een confrontatie plaats tussen Haenel en Ruggia. Beiden zouden bij hun versie van de feiten blijven, zo meldt een bron dichtbij het dossier.

Het parket had zelf een vooronderzoek voor ‘ongewenste intimiteiten’ en ‘seksuele agressie’ tegen een minderjarige jonger dan 15 door ‘een persoon met autoriteit’ opgestart. De aanleiding daarvan was het interview dat Adèle Haenel, nu 31 jaar oud, aan nieuwssite Mediapart had gegeven. Daarin beschuldigde ze de regisseur van grensoverschrijdend gedrag toen ze minderjarig was. Ze sprak onder meer van ongewenste aanrakingen en kussen.

Haenel heeft ook zelf een klacht ingediend voor ‘kindermishandeling en seksuele intimidatie’ toen ze minderjarig was.

Ruggia ontkent seksueel misbruik. Wel gaf hij toe dat hij fouten heeft gemaakt. ‘Ik zag niet dat mijn bewondering voor haar, en de hoop die ik in haar stelde, beklemmend zou kunnen overkomen, gezien haar jonge leeftijd’, zei hij in een mededeling. ‘Als dat is gebeurd, dan vraag ik vergiffenis.’

De zaak lokte hevige reacties uit in Frankrijk. Haenel kreeg daarbij de steun van heel wat collega’s als Marion Cotillard en Julie Gayet.

Football news:

Manchester United presenteerde hun Awards voor het seizoen 2020/21
Ferdinand op Barca fokken: slecht. Ze vertrouwen nog steeds op oudjes
Inter wil Perisic terug, zelfs als Conte in het team blijft. Bayern hoopt de speler te kopen voor minder dan 20 miljoen euro
Rudi Garcia over Lyon ' s kansen tegen city: de kwartfinales lieten zien dat de favorieten ook verslagen kunnen worden
CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club