Belgium

Franse filmwereld rouwt om Michael Lonsdale, bekend van "Moonraker" en "The name of the rose"

De Franse acteur Michael Lonsdale is op 89-jarige leeftijd overleden. Lonsdale is bekend van zijn rollen in onder meer de James Bond-film "Moonraker" (1979), "The day of the Jackal" (1973), "The name of the rose" (1986) en "The remains of the day" (1993). 

 Na Michel Piccoli verliest de Franse filmwereld met Michael Lonsdale een tweede bekende acteur die de Franse cinema kleurde in het tweede deel van de twintigste eeuw. 

Michael Lonsdale is in 1931  geboren in Parijs. Hij had een Franse moeder en een Engelse vader. Midden de jaren 50 begon zijn filmcarrière met "C'est arrivé à Aden" van Michel Boisrond. Hij acteerde in totaal in bijna tweehonderd filmproducties en werkte samen met grote namen als François Truffaut, Marguerite Dura en Jean-Pierre Mocky.

Tien jaar geleden oogstte Lonsdale nog succes tijdens het gala van de Césars voor zijn rol in "Des hommes et des dieux" van Xavier Beauvois.

Spielberg en James Ivory

De carrière van Lonsdale beperkte zich niet tot de Franse cinema. Hij was ook te zien in verschillende internationale producties. Zijn bekendste rol is wellicht die van Sir Hugo Drax in de James Bond-film "Moonraker" uit 1979.

Hij kreeg ook rollen in "The day of the Jackal", "The name of the rose", "The remains of the day" en de actiefilm "Ronin" met onder anderen Robert De Niro. In 2005 was hij te zien in het drama "Munich" van Steven Spielberg. De film vertelt het verhaal van de gijzeling van verschillende Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen in München in 1972.

Michael Lonsdale was ook een begenadigde theatermaker. Hij acteerde in en regisseerde verschillende voorstellingen. Hij sprak ook heel wat documentaires in.

Football news:

Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala
Mikhail Butovsky is waarschijnlijk de beste dokter in onze sport. Een serieus gesprek over onbeschaamdheid tegenover artsen, salarissen en het verlaten van CSKA en Spartak
Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen