Belgium

Formule 1: Alfa Romeo et Sauber poursuivent leur partenariat en 2021

La marque automobile Alfa Romeo et l’écurie de F1 Sauber prolongent leur collaboration en 2021 « au moins », a annoncé l’équipe basée en Suisse dans un communiqué jeudi.

« Deux des marques historiques du monde de la course automobile, Sauber Motorsport et Alfa Romeo, poursuivront leur parcours commun au moins jusqu’à la fin des règlements actuellement en vigueur en Formule 1 », soit à l’issue de la saison 2021, est-il précisé.

Le constructeur automobile italien, qui comme Ferrari fait partie du groupe Fiat, était devenu en 2018 sponsor titre de Sauber, alors renommée Alfa Romeo Sauber F1 Team, dans le cadre d’un « accord technique et commercial pluriannuel », avant que l’équipe soit rebaptisée Alfa Romeo Racing tout court en 2019.

Outre la dimension commerciale et marketing de ce partenariat, certains modèles d’Alfa Romeo de route « intègrent l’apport technique de Sauber Engineering, notamment en ce qui concerne l’aérodynamique avancée », précise le PDG de Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley.

Alfa Romeo, qui avait délaissé la catégorie reine du sport automobile après 1987, a remporté les deux premiers titres pilotes de l’histoire avec l’Italien Giuseppe Farina en 1950 et l’Argentin Juan Manuel Fangio en 1951.

Elle pointe actuellement, comme en 2019, au 8e rang (sur dix) du classement des constructeurs.

L’écurie, qui aligne cette année le vétéran finlandais Kimi Räikkönen, champion du monde 2007, et l’Italien Antonio Giovinazzi, soutenu par Alfa Romeo, doit encore confirmer si elle conserve la même paire de pilotes la saison prochaine.

Football news:

Zinedine Zidane: ik denk niet aan pensionering.Real Madrid Coach Zinedine Zidane deelde zijn gedachten over de nederlaag tegen Shakhtar. Ik denk niet aan pensionering. We hebben het moeilijk. Slechte periode vanuit het oogpunt van de resultaten. Dit is een realiteit, maar we moeten verder gaan. We wisten dat de finale vandaag op ons wachtte, en we hebben ons er goed op voorbereid. De eerste helft was geweldig, we verdienden een doelpunt, maar we konden niet scoren. Er is nog één wedstrijd en je moet winnen. Ik heb de kracht, en Ik zal alles geven, zoals altijd, zoals alle spelers. In de laatste ronde van La Liga verdienden we het niet om te winnen, maar vandaag niet. Je moet je hoofd opsteken en nadenken over de volgende wedstrijd. We hebben geen andere keus. Er waren veel momenten. Maar vandaag zetten we hoge druk, pikte veel doelen op, creëerde kansen. Het enige wat we niet eerst konden scoren, wat het spel makkelijker zou hebben gemaakt. We moeten deze situatie aanpakken. We zullen hard blijven werken en geloven in wat we doen. Dit is een moeilijk moment, maar we moeten ons karakter en trots tonen. We verdienden het niet om te verliezen vandaag, het is erg teleurstellend. We zullen de laatste wedstrijd moeten winnen, want vandaag hebben we gefaald. Wij zullen geloven en wij zullen vechten zei Zidane
Loko verloor zelfs de derde plaats. Salzburg verpletterde de ploeg met 5 centrale verdedigers. Er Was een kleine kans op de Europa League. Toen Loko de line-up aankondigde, voelde ik me een beetje ongemakkelijk. We wisten dat Smolov, Miranchuk, Barinov en Lysov niet zouden spelen vanaf de eerste minuten, maar een uur voor de wedstrijd, de club vertelde ons over de dubieuze tests van Krykhovyak en Kulikov - nog een min twee. Op de basis kwamen 5 nominale centrale verdedigers: Murilo, raikovich, Lystsov, CHorluka en Magkeev (gespeeld in de ondersteuning, maar kon naar beneden). Alles werd besloten in de eerste helft, die volledig de controle over Salzburg had: hij hield de bal op het strafgebied van iemand anders, zocht naar kansen en stond helemaal geen tegenaanval toe. Soms begon ik te drukken in het centrum - en het bleek succesvol. In de 17e minuut scoorden de bezoekers na een snelle aanval, maar het doelpunt werd geannuleerd door een duidelijke offside. Loko controleerde de bal alleen met toestemming van Salzburg. Verschillende keren kwamen de gastheren in de buurt van iemand anders strafgebied, maar kwamen niet met iets. Het machtsevenwicht weerspiegelt perfect de statistieken van stakingen in de eerste 45 minuten-11:2 ten gunste van de Oostenrijkers. Bovendien maakte Loko hun twee slagen na het opgeven van een doel en in een aanval (na een hoek, Murilo sloeg hen, dan ze Luiz uit de straflijn. Beide keren was het gevaarlijk)
Ronaldo won de Golden Foot-2020, Agnelli-Golden Foot Prestige-2020
Schurrle en Goetze zullen investeren in een bedrijf dat marihuana produceert voor medische doeleinden
Mircea Lucescu: met Ronaldo komt Juventus tot leven. Cristiano heeft charisma, het is een bepalende speler
Alisson zal niet spelen met Ajax als gevolg van een heupblessure
Varane maakte de derde productieve fout in de Champions League in 2020-de meest